Foto: Shutterstock
Pēc ieilgušā sausuma un lustīgās nolīgošanas līdz ar Dziesmu un deju svētku sākumu esam attapušies pašā vasaras viducī – jūlijā! Kad naktis vēl īsas, bet dienas joprojām garas un saules pilnas, kad pērkona negaiss var pārbrāzties pāri uzsilušajai zemei un atstāt aiz sevis spirdzinošu gaisu, kurš pilns ar vasaras tvanu, kad dārza ballīšu sezona rit pilnā sparā un atvaļinājumu sezona ļauj laiskoties, ceļot un baudīt vasaru ar pilnu krūti...

Šis ir laiks, kad virtuves entuziasti, izbaudot atvaļinājumu, var izmēģināt kādu jaunu recepti, kas prasa virtuvē pavadīt teju pusi dienas (pēc tam, protams, laižot peldēties veldzējošā ezerā vai jūriņā!). Šis ir laiks, kad ģimene kaut uz mirkli var pievērsties svaigēšanai, pārtiekot no dārza labumiem – to netrūkst! Laiks, kad veselīgo našķu sastāvdaļu medības nesagādā grūtības un dažādu ogu deserti priecē lielus un mazus ēdājus. Laiks, kad likt lietā iemaņas un iztēli, lai pagatavotu maltīti uz ugunskura vai maksimāli saīsinātu pie plīts pavadīto laiku. Laiks, kad izbaudīt atspirdzinošus dzērienus un interesantus garšu salikumus. Laiks, kad atcerēties bērnību un pie omes pavadītās vasaras un viņas gādīgi sarūpēto launagu.

Mēs piedāvājam recepti ikvienai jūlija dienai! Vai tie būtu dārza svētki, pikniks, ekskursija pa Latvijas skaistākajām vietām vai laivu brauciens, vai tas būtu kāds ātri pagatavojams deserts, uzkoda vai sarežģīts kulinārijas šedevrs – katrs var izvēlēties to, kas viņam vairāk iet pie sirds. Lai lieliska vasara!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!