vasara mājas saldējums kārums saldais
Laikā, kad brīvdienās sola neizturamu svelmi un veikalos cenas turpina augt griezdamās, reti kas var būt labāks par mājās gatavotu saldējumu. Gan pie kāruma var tikt, gan naudu ietaupīt. Piedāvājam iepazīties ar vairākiem desmitiem saldējuma un sorberta recepšu, lai to pietiktu pat līdz vasaras beigām. Kaut ko sev piemērotu atradīs gan pieredzējuši virtuvē saimniekotāji, gan tie, kas apgalvo, ka gatavot neprot vispār.

Pati vienkāršākā saldējuma recepte pilnīgiem sliņķiem ir grūti nosaucama par recepti, jo atliek tikai saliet sulu saldējuma trauciņos un sasaldēt. Iespējams, kāds sacīs, ka tas nav īsts saldējums. Varbūt tiešām tas nav krējuma vai piena saldējums, bet tas pilnīgi noteikti ir saldēts našķis, ko var droši saukt par sulas saldējumu. Garšas izvēle tik plaša, cik plašs ir atspirdzinošo dzērienu piedāvājums.

Tomēr arī sarežģītākus un tradicionālajam saldējumam līdzīgākus našķus pagatavot var gana vienkārši, turklāt tam nebūt nav vajadzīgs saldējuma gatavošanas aparāts. Turklāt, ja saldētavā glabājas sasaldētas ogas un augļi, pagatavošanas laiks var aizņemt tikai piecas minūtes. Laika ziņā tikpat ātri vai ātrāk, nekā pēc kāruma meklēt tuvākajā veikalā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!