čili pipari
Foto: Shutterstock

Vasara ir svaigo čili piparu sezona! Lai gan visbiežāk vasarā šie gardie asumiņi netiek likti lieti, bet taupīti drēgnākiem rudens vakariem, šobrīd, kad saule mūs nelutina, ir laiks sasildīties ar čili. Augusta sākumā vietējo zemnieku tirdziņos pipari parādās dažādās formās, izmēros un krāsās, kā arī dažādās garšās un dažādos asumos. Par godu pipariem "Tasty.lv" ir apkopojis iecienītākās svaigu čili piparu receptes, kas domātas cilvēkiem, kuri uzskata, ka vakariņas nav vakariņas, ja nav iedarbojušies endorfīni (šokolāde un čili pipari var izraisīt endorfīnu sekrēciju. Jo asāks čili, jo vairāk endorfīna izdalās).

Jā, tā nu tas patiesi ir – pikantie ēdieni kļūst arvien populārāki, un tie, kas spēj izturēt to asumiņu, savu toleranci nēsā kā goda zīmi. Piemēram, ceļotāju pieredze nebūtu pilnīga bez jaunu ēdienu, īpaši pikantu ēdienu, atklāšanas. Ēdiens un ceļojumi ir divas lietas, kas iet roku rokā. Un daudzviet viens no tūristu vispieprasītākajiem gardumiem ir asi un ugunīgi ēdieni. Arī pikanto mērču zīmoli nu jau ir ieguvuši kulta statusu un pikantās mērces restorānos ir kļuvušas par ikdienišķu parādību... Un kas ir asā ēdiena centrā? Protams, ka vienmēr daudzpusīgais čili pipars!

Kāpēc cilvēkiem patīk čili piparu asumiņš?

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!