<a rel='cc:attributionURL' href='https://unsplash.com/@moniqa'>Monika Grabkowska</a> / <a rel='license' href='https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/'>cc</a>
Kā visgardāk izmantot ķiršu sezonu? Lai gan pavasara salnas krietni pabojāja šī gada ražu, tomēr ir arī tādi prasmīgi dārzkopji, kam izdevās nosargāt augļukokus ziedēšanās laikā. Līdz ar to – ja nav pašu dārzā, tad veikalos vai tirgū pilnīgi noteikti ķirši ir pieejami, tādēļ laiks izmantot šo saldskābo sezonu savā labā!

Padoms no ''Tasty'' pūra lādes par ķiršu stingrumu un sulīgumu – ne vienmēr uzreiz pēc vākšanas vai ogu iegādes tiekam pie to baudīšanas, tāpēc reizēm gadās, ka pēc dažu dienu glabāšanās ledusskapī tās šķiet nedaudz apvītušas un jau mīkstas. Visai labi šo var labot, noskalojot un peldinot ķiršus ledusaukstā ūdenī. Vai tie būtu saldie vai skābie ķirši, visi kā viens jau pēc 10 minūšu mērcēšanas atkal kļūs stingri un sulīgi. Lai ogas ilgāk saglabātos svaigas, nožāvē tās caurdurī vai izliec uz papīra salvetēm apžūt, un tikai tad liec uz servējamā trauka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!