Foto: Shutterstock

Vasaras baudīšana turpinās! Klāt augusts, mēnesis, kad vēl joprojām laiski var gozēties dārzā un pludmalē, izsoļot pašmāju foršākās takas vai doties tālākā ceļojumā, smelties iespaidus, saules siltumu un izbaudīt draugu kompāniju dārzā vai laivu braucienā, ceļojumā vai brīvdabas festivālā.

Augustā burkošanas mīļotājiem sāk niezēt rokas – sākusies īstā sezona! Mežā no sūnām jau šķelmīgi miedz aci gailenītes un bikli pabāž laukā samtainās cepurītes jaunās beciņas. Kad sēņu mērces vairs nešķiet delikatese, tad laiks gādāt krājumus ziemai. Arī dārza veltes tā tik vien prasās nonākt uz šķīvja un burkās! Kabači guļ, brangos sānus gozēdami, kā bāli sivēni, kāpostgalvas māj ar kraukšķīgajām lapām. Daudzu latviešu iecienītās cūku pupas taisni pašas lec katlā, un dažs nopietni uzskata, ka šī pākšauga dēļ vien augusts ir labākais vasaras mēnesis. Augustā tomāti sāk riņķa danci ar papriku un sīpoliem, apvienojoties visdažādākajās kombinācijās gan savā starpā, gan ar citiem produktiem, lai priecētu mūs gan svaigā, gan pagatavotā, gan iekonservētā agregātstāvoklī.

Vasaras āboli un pirmās sulīgās ziemeļu plūmes jau ir devuši savu piekrišanu kāpt bļodās, viņiem pievienojas arī siltzemju radi – persiki, nektarīni un aprikozes. Dienvidnieces melones kā mazas, sulīgas saules spīd no veikalu un tirgus letēm. Turpat blakus kā ekstravaganti baroni izlaidušies spilgtie arbūzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!