Jaunais izbraucienu un pārgājienu ēdiens – lazanja līdzņemšanai. 16 receptes iedvesmai
Foto: Shutterstock

Lazanja jau gadiem ilgi ir itāļu virtuves šedevru klasika. Tā ir iecienīta it visur: gan smalkos restorānos, gan demokrātiskos bistro, gan lielveikalos gatavā veidā (atliek tikai uzsildīt!). Šovasar lazanja ieguvusi pavisam jaunu lomu, daudzi sociālo tīklu lietotāji tai piešķīruši izcila ceļojumu ēdiena titulu. Lazanja ir baudāma gan uzsildīta, gan pat auksta (lai gan pēdējais variants var nebūt tik patīkams!). Aiziet, vasaru jābauda, kamēr tā ir! Tādēļ dosimies tuvākos vai tālākos ceļojumos, pārgājienos vai izbraucienos, līdzi ņemot lazanju!

Ceļotmīļi atzīst, ka šis nu nekādi neesot nekāds jaunais atklājums, patiesībā lazanja jau ilgāku laiku tiek uzskatīta par labu ceļojuma biedru jeb ēdienu līdzņemšanai. Lai gan sasaldētā lazanja negaršo tik labi kā mājās gatavotā, tā ceļotāju vidū iet uz urrā. Nu kurš gan, piemēram, pārgājienā domā par izcili gardu ēdienu? Pats galvenais – ar ēdiena palīdzību atgūt enerģijas līmeni, lai atkal ar pilnu sparu varētu doties turpmākajā ceļā.

Bet, protams, var jau līdzi paņemt arī pašu gatavoto lazanju: sagriez to mazākās porcijās un saliec transportēšanai ērtākā traukā. Turklāt – slāņainās sastāvdaļas nodrošinās to, ka trauka saturs nemainīgi saglabāsies vienā formā! Atšķirībā no citiem ēdieniem, piemēram, ja ceļojumam pagatavosi Boloņas mērci ar spageti un blakus pieliktiem salātiem, pēc brauciena viss līdzņemšanas saturs būs sajaucies vienā murskulī, un skats uz to neraisīs apetīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!