Savulaik, atbildot uz "Tasty.lv" jautājumiem par konservēšanas sezonu, "kabaču ministre", veģetārās uztura skolas "Vegus" vadītāja Dita Lase sacīja: "Lietas, ko veikalā nenopirksi – tā ir mājas konservēšanas būtība. Tu vari uztaisīt zaptes, kompotus, čatnijus un visu pārējo tieši tā, kā tu gribi. Un tu vari uztaisīt to, ko neviens nekad neražos – nu kurš tev ražos marinētas ērkšķogas un vēl tieši tā, kā tev garšo?"
Par modernākām garšām un modernākiem piegājieniem!
Dita akcentēja, ka esam iestrēguši padomju konservēšanā. Lai gan mums ir savas vērtības – skābēti gurķi, Latgales salāti un tie paši tomāti želejā, vērtīgi uz konservēšanu paskatīties arī ar modernāku aci. Un tad katrs pats var izlemt – pieturēties pie omītes receptes vai visvisādām pasaules receptēm, kas atrodamas "TikTok" pasaulē. Nu pat, ja tev negaršos – atzīmēsi sev, ka šo recepti nākamgad netaisīt.