aprikozes augļi koks dārzs
Foto: Shutterstock
Ja vēl pirms kādiem 10 gadiem aprikozes, persikus un nektarīnus kāds uzskatīja par eksotiku, tad pašlaik tie daudzās virtuvēs (persiki un aprikozes arī dārzos) jau sāk konkurēt ar plūmēm. Piedāvājam iepazīties ar lērumu recepšu šo augļu izmantošanai.

Ņemot vērā, ka ir šo augšu sezona, augustā tiem veikalos parasti ir ļoti laba cena. Turklāt labi ražojošs aprikožu vai persiku kociņš Latvijas dārzos jau sen vairs nav nekāds retums. Skaidrs, ka augļus var konservēt, gatavot ievārījumos un kompotos, bet arī tūlītējai lietošanai tiem ir gana daudz iespēju.

Kā jau jebkurš auglis, nektarīni, persiki un svaigas aprikozes lieliski noderēs dažādu saldu ēdienu gatavošanai un dekorēšanai. Saldējums ar nektarīna gabaliņiem un cepumiem? Kāpēc ne? Turklāt nektarīns lieliski noderēs, lai ātri pagatavotu augļu saldējumu mājas apstākļos. Ļaujies eksperimentiem un liec persikus un aprikozes gan uz tortēm, gan plātsmaizēm. Šie augļi lieliski papildinās arī dažādus dzērienus un svaigos kokteiļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!