Ņemot vērā, ka ir šo augšu sezona, augustā tiem veikalos parasti ir ļoti laba cena. Turklāt labi ražojošs aprikožu vai persiku kociņš Latvijas dārzos jau sen vairs nav nekāds retums. Skaidrs, ka augļus var konservēt, gatavot ievārījumos un kompotos, bet arī tūlītējai lietošanai tiem ir gana daudz iespēju.
Kā jau jebkurš auglis, nektarīni, persiki un svaigas aprikozes lieliski noderēs dažādu saldu ēdienu gatavošanai un dekorēšanai. Saldējums ar nektarīna gabaliņiem un cepumiem? Kāpēc ne? Turklāt nektarīns lieliski noderēs, lai ātri pagatavotu augļu saldējumu mājas apstākļos. Ļaujies eksperimentiem un liec persikus un aprikozes gan uz tortēm, gan plātsmaizēm. Šie augļi lieliski papildinās arī dažādus dzērienus un svaigos kokteiļus.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit