Ēdamās sēnes jau tūkstošiem gadu ir bijušas viena no galvenajām sastāvdaļām dažādās kultūrās. Romieši sēnes uzskatīja par "dievu ēdienu", savukārt senie grieķi uzskatīja, ka tās dod spēku karotājiem, kas devās cīņā. Ēdamo sēņu plašā izmantošana visā vēsturē, iespējams, ir saistīta ar to pievilcīgajām un daudzveidīgajām kulinārijas īpašībām. Turklāt mūsdienās sēnes tiek popularizētas arī tādēļ, ka tās sniedz ieguvumus veselībai un tām ir ārstnieciskas īpašības. Tajās ir maz kaloriju, nav piesātināto tauku, reizē arī nodrošinot vairākus veselībai svarīgus vitamīnus un minerālvielas. Runājot par populārākajām sēnēm, ko cilvēki atpazīst, lasa un ēd, – Latvijā tās ir apmēram 20–30 sēņu sugas.
Rekomendējoša drošības instrukcija sēņotājiem
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit