konservēti tomāti
Foto: Shutterstock
Mēs visi esam uzņēmuši vai vismaz redzējuši tās skaistās ražas fotogrāfijas, kas top vasaras izskaņā un tur parasti redzams virtuves galds, kas vai lūst no dažnedažādām dārza veltēm. Bet ko iesākt ar to visu? Ko darīt ar visiem sarkanajiem un arī zaļajiem tomātiem? Te ir atbilde – tomātu konservēšana ir drošs veids, kā gūt maksimālu labumu no ražas, turklāt ar iespēju baudīt tomātus visa gada garumā.

Nav nekāds pārsteigums, ka katru vasaru ap šo laiku mājas saimnieces velta vismaz vienu dienu virtuvei – dārzeņu konservēšanai. Šis darbs un rezultāti kalpo ne tikai praktiskam, bet arī nostalģiskam mērķim. Visdrīzāk konservēšanas receptes ir nodota no paaudzes paaudzē, un šī darbošanās virtuvē uzjunda kādas atmiņas par bērnībā piedzīvoto kopā ar mammu vai vecmāmiņu.

Nu kurš gan var atteikties no tomātiem želejā? Droši vien tikai nedaudzi. Un tiklīdz ir pa rokai viss aprīkojums, šos gardumus var pagatavot lētāk un veselīgāk nekā pirkt konservējumus pārtikas veikalā. Turklāt cik patīkami ir atvērt pieliekamo vai apskatīt pagrabu un ieraudzīt rindu pēc rindas ar vasaras veltēm, kas tā vien gaida, lai mūs pabarotu ziemas pilnbriedā, kad īsti tomāti ir tikai atmiņas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!