Termins "augļu pīrāgs" radās ap 1303. gadu, un kopš tā laika tā klātbūtne mūsdienu sabiedrībā pieaugusi eksponenciāli. Nav nekā labāka, kā ieraudzīt aiz stūra parādāmies ciemiņu ar savu iecienītāko pīrāgu rokā (neaizmirsīsim taču par cienastiem!). Pirmais kumosiņš var uzjundīt kādas atmiņas no pagātnes vai sniegt mierinājumu. Pīrāgu labākā daļa ir tāda, ka to pildījumam ir daudz dažādu veidu!
Nav jau nekāds pārsteigums – augļu pīrāgi cildina labāko dabas velti no katras sezonas. Pavasarī rabarberu pīrāgi atmodina un priecē. Vasarā deserta karote izlaužas cauri pīrāga režģa garozai, lai peldētu sulīgās zemenēs vai mellenēs. Savukārt rudenī cepeškrāsnī cepts ābolu pīrāgs smaržo ikviena virtuvē. Turklāt pat ziemas pilnbriedā citrusaugļi – citroni un laims – izmantojami pīrāga pagatavošanai. Arī banāni veikalu plauktos pieejami visu gadu, un kurš gan var pretoties, ja tos apvieno ar šokolādi un karameli. Un taču vēl apelsīni! Zemāk atradīsi recepti drupaču pīrāgam, kas pildīts ar apelsīnu un biezpiena pildījumu.