āboli
Ir vasaras beigas – tas nozīmē, ka ir ražas laiks! Šajā laikā daba piedāvā apburošu augļu un dārzeņu sortimentu, ko baudīt. Padomā par sulīgiem āboliem un plūmēm, bumbieru un vīnogu graciozo pievilcību, un taču vēl ķirbju un kabaču klātbūtni. Katrs no tiem izgaismo siltos zemes toņus, kas raksturo šo gadalaiku – īsts rudens paletes apliecinājums. Skaistumu papildina gardās garšas, kas šiem sezonās produktiem piemīt. Bet ko tad īsti darīt ar septembra ražu? Izbaudīt to, kamēr var!

Tiek uzskatīts, ka septembris ir viens no gada labākajiem mēnešiem, lai pavadītu laiku virtuvē. Tā kā astronomiskā vasara beigsies tikai 23. septembrī, mums ir pietiekami daudz laika vēl izbaudīt terases sezonu un grilēšanu ar visiem vasaras produktiem priekšgalā. Jā, pēdējais laiks pagatavot auksto zupu! Tajā pašā laikā, ja ir vēlme, ir jāsāk gatavot mājīgos ēdienus (pīrāgus, sacepumus, sildošas zupas), kas piepildīti ar gardām rudens garšām. Kā būtu ar kādu ķirbju ēdienu?

Tiesa, tagad ir arī īstais laiks izmēģināt savus spēkus gardu ievārījumu, čatniju un konservējumu pagatavošanā, lai baudītu sezonas garšas arī ziemas mēnešos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!