Foto: DELFI
Lai arī mikologi šogad paredzēja, ka Mamma Daba ar sēnēm nebūs īpaši dāsna, prognozes nepiepildījās un Latvijas piejūras mežos klusie dabas velšu mednieki, bruņojušies ar nažiem un groziem, šķin Kanādas dzīslkāta bekas teju industriālos apmēros.

Šajā recepšu izlasē mēs piedāvājam vairākas idejas sēņu pagatavošanai, lai katrs varētu izvēlēties sev tīkamāko - gan aromātiskas zupas, gan mērces, gan konservi, gan padomi sēņu sasaldēšanai, gan pufīgi pīrāgi un sēnes ar dārzeņiem. Sēnes ir ļoti universāls produkts, kurš labi sadraudzējas gan ar miltiem, gan dārzeņiem, gan gaļu, kā arī brīnišķīgi prot uzstāties arī solo programmā. Tāpat jāpiebilst, ka sēņu gatavošana ir piemērota arī tiem, kuri ar virtuves gudrībām ir uz "Jūs", jo ir sēņu receptes, kuru pagatavošana neprasa lielas pūles un iemaņas, bet rezultāts ir šefpavāra cienīgs! Vēl sēnes ir ātri pagatavojamas (ja neskaita mežā pavadīto laiku).

Vienalga, kādu recepti izvēlēsies, atceries, ka uzturā drīkst lietot tikai labi pazīstamas sēnes, kuras ir atbilstoši apstrādātas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!