Cepeškrāsnī gatavotas kāpostu šķēles ar riekstiem
Lai nākamajā gadā būtu daudz spēka, Ziemassvētkos jāēd kāposti! Bet, ja apnikuši štovētie, tad var izmēģināt pavāres un uztura speciālistes Jevgēnijas Jansones un "Elvi" ieteiktā recepte – kāpostu "steiki".
Kādi ir kāpostu tīteņu gatavošanas knifi? Iesaka šefpavārs!
Kāpostu tīteņi ir maģiski. Tiem piemīt tāda garša, kuras dēļ cilvēks gatavs tērēt savu laiku, plaucēt kāpostus, dauzīt lapas, klapēt gaļu, vīstīt tos kāpostos un vēl sautēt! Un brīdī, kad katla dibens sāk starp tīteņiem spīdēt, nožēlot, ka vajadzēja taisīt vairāk!
Kāpostu pīrāgs no sastāvdaļām, kas praktiskajam latvietim vienmēr mājās
Ziema ir kā radīta, lai rosītos virtuvē. Gardā kāpostu pīrāga recepti iesaka Zane Erasa. Viņa saka: "Kamēr nav jāpļauj zāle pagalmā, jālasa āboli utt., veltu laiku gatavošanai – i laiks paiet, i virtuve vienmēr silta. Ledusskapī jau kādu mēnesi mētājās neliela kāpostgalviņa un mēmi lūdzās, lai lieku to lietā. Atcerējos šo recepti un labi, ka atcerējos, jo sanāk ļoti garšīgi un pārējās sastāvdaļas ir mājās vairumam praktisko latviešu, tajā skaitā man."
Soli pa solim: kimči jeb fermentēti kāposti korejiešu gaumē
"Kimči jeb fermentēti kāposti korejiešu gaumē ir pasakaina piedeva jebkuram gaļas ēdienam, šmorim, sautējumam, rīsiem, kartupeļiem vai zupai. Esmu arī sutinājusi kimči ar gaļu un no tiem zupu vārījusi – nu ļoti garšīgi! Parasti nevaru nociesties un jau pāris dienas ieskābētus kāpostus ēdu nost. Kaut sarakstītais teksts ir visai garš, patiesībā kimči ir ļoti vienkārši pagatavojami. Internetā atrodama 1000 un viena kimči recepte, bet šī ir mana versija par tēmu," tā pārbaudītu recepti iesaka mūsu lasītāja Anna Putāne.
Ķīnas kāposta salāti ar mīdijām
Neierastie jūras mošķi mīdijas - ko ar tiem darīt, kā ēst? Viens no variantiem ir gardie, ātri pagatavojamie mīdiju salāti, kuru sastāvdaļas ir viegli atrodamas ikviena lielveikala plauktā. Nedaudz eksotikas no ierastiem produktiem.
Jauno kāpostu salāti jeb 'Coleslaw' ar latvisku piesitienu
Jauno kāpostu salāti garšo visiem. Es nezinu nevienu, kam negaršotu. Un īpaši garšo no britiem un amerikāņiem iemācītie "coleslaw" salāti, kuru pamatā ir smalki sagriezti kāposti un rīvēti burkāni. Pavisam nejauši, par kaut ko aizdomājoties, gatavojot salātus, bļodā iebērās arī dilles. Rezultāts bija pārsteidzoši labs, un tagad mājās gatavojam tikai tā – ar latvisku piesitienu!
Pannā cepti svaigi kāposti ar desu poļu gaumē
Vienkārša un ātri pagatavojama maltīte, kad gribas ko gruntīgu – pannā apcepti kāposti ar pusžāvētu desu. Poļu gaumē, jo tieši no šīs netālo kaimiņu virtuves nācis "kiełbasa" jeb žāvētas desas iedvesmotais ēdiens. Tradicionāli poļi kopā ar pusžāvēto desu šādi gatavo arī skābētus vai štovētus kāpostus.
Īsa pamācība kāpostu skābēšanā
Lai ieskābētu kāpostus, nebūt nevajag milzu mucu un kāpostu lauku. Kāpostus var skābēt arī burkās un iztikt ar vienu kāpostgalvu. Milzu toveris vai maza burciņa, ēvele vai rīve, bet kāposti ir jāieskābē!
Kāpostu tīteņi ar sēnēm
Ar sēnēm pildītie tīteņi ir radošs veids, kā likt lietā kāpostus un iegūt debešķīgu maltīti. Viena no tīteņu priekšrocībām – pagatavo ar rezervi un nākamajās ēdienreizēs vien uzsildi, turklāt ar katru sildīšanu tīteņi kļūs aizvien gardāki. Recepti iesaka "Cook.me" pastāvīgā autore Nīna Koula.
Skābētu kāpostu piedeva hotdogam
Vairums cilvēku ir pieraduši skābētos kāpostus patērēt svaigus, gatavojot no tiem salātus, vārīt zupas vai sautēt, bet tos ēdienkartē var iekļaut krietni mūsdienīgākā veidā, piemēram, hotdogos.
'Slinkie', 'superslinkie' un viltotie tīteņi: 7 receptes bez kāpostlapu vīstīšanas
Ja tev traki garšo kāpostu tīteņi, bet laikietilpīgais kāposta vārīšanas un lapu vīstīšanas process attur no tīteņu gatavošanas, tad šī recepšu kolekcija tev būs ļoti pa prātam. "Tasty" krājumos uzgājām septiņas "slinkas" un vēl "slinkākas" receptes ātrām darbdienu maltītēm, lai tu varētu ātri vien mieloties ar savu iecienīto kāpostu, gaļas un rīsu kombināciju. Lai labi garšo!
Vienkāršie kāpostu un burkānu plācenīši
Pavisam vienkāršu kāpostu un burkānu plācenīšu recepti vakariņām iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.
15 kāpostu zupas, kas ar katru dienu garšos arvien labāk
Kāpostu zupas lielākā priekšrocība ir tā, ka ar katru nākamo sildīšanas reizi tā garšo arvien labāk. Protams, to nevajadzētu glabāt ilgāk par nedēļu, bet otrājā un trešajā diena zupiņa būs pašā laikā. Pirmdien izvārot katlu kāpostu zupas, turpmākās pāris dienas varēsi neiespringt par vakariņu gatavošanu. Piekožot klāt siltu kartupeli vai maizes riku, maltīte būs gana sātīga, lai remdētu pat vislielāko izsalkumu.
Kraukšķīgie kāpostu un burkānu salāti pikantā etiķa marinādē
Pārbaudītu recepti īpaši kraukškīgiem un vienkārši pagatavojamiem burkānu un kāpostu salātiņiem pikantā etiķa marinādē iesaka "Tasty" lasītāja Diana Lapinska.
Kraukšķīgais pakčojs – kā gatavot Ķīnas kāposta 'radinieku'
Pakčojs, pak čoi jeb Āzijas kāposts (pak choi, bak choi) jau sen vairs nav nekāds jaunums, ko sastapt veikalu dārzeņu un salātu plauktos. Šo Āzijas virtuvē plaši izmantoto kāpostu, kas ir radniecīgs mums tik pazīstamajam Ķīnas kāpostam, par saprātīgām naudiņām nu jau var iegādāties daudz kur. Ja vēl ne reizi šis lapu dārzenis nav mēģināts, tad pēdējais laiks to izdarīt!
Atliks vien ielikt burkā: kā ātri ieskābēt kāpostus
Lai mājas apstākļos ieskābētu kraukšķīgos kāpostus, nevajadzēs daudz sastāvdaļu un speciālu rīku. Ja vien ir kāda kāpostgalva, sāls, ķimenes un liela burka, kur tos salikt, lielākā tiesa darba jau paveikta. Turklāt šādi ieskābēt var kādu pēdējo kāpostgalvu, pirms iegrimt dīgstu audzēšanā uz palodzes. Kā tad ieskābēt kāpostus, ko varēsi glabāt ledusskapī pat vairākus mēnešus?
Klasiskā skābu kāpostu zupa
Klasiskā skābu kāpostu zupa - krietnām pusdienām vai vakariņām.
Sarkano kāpostu salāti ar karija mērci
Brīnišķīga alternatīva zaļajiem salātiem. Šos salātus vari pasniegt gan ar gaļu, gan zivi, gan izmantot kā uzkodu starp ēdienreizēm. Salātiem vislabāk izmantot karija pastu, bet, ja tās nav, derēs arī sausā garšviela. Karijs ļoti labi sader ar nopietnajiem sarkanajiem kāpostiem, toties ābols salātiem piešķir tiem nepieciešamo saldskābo noti. Pārbaudi pēc garšas, vai nevēlies pievienot otru ābolu.
Veģetārais skābētu kāpostu borščs
Veģetērais skābētu kāpostu borščs ziemīgām pusdienām.
Kāpostu sacepums ar tomātiem un siera 'cepuri'
Pusdienām vai launagam, ēdienkartes dažādošanai noderēs šī kāpostu sacepuma recepte.