Tiem, kuri negrib dalīties ar lapsenēm, bet vēlas savu ražu maksimāli apēst paši, piedāvājam šo recepšu izlasi. Šeit jūs atradīsiet gan sulīga pīrāga recepti (tiesa, ābolu pīrāgs ir klasiskākais ābolu deserts, taču ar to nekas nebeidzas!), gan ideju veselīgam un vitamīniem bagātam našķim, nesteidzīgām svētdienas brokastīm, interesantām plātsmaizēm un desertiem, kā arī dzērieniem.
Nav aizmirstas arī salātu receptes, tāpat arī ābolu un bumbieru izmantošana gaļas ēdienos. Āboli izsenis ir bijusi brīnišķīga sastāvdaļa, gatavojot putnu un cūkas gaļas ēdienus, piešķirot tiem piesātinātu garšu un aromātu.
Smelies iedvesmu arī ābolu un bumbieru ieburkošanai – ne tikai ievārījumos, bet arī želejās, mērcēs un sulās. Gatavi ziemai!
Ābolu un bumbieru recepšu ir tik daudz, ka pat vienkārši krāsnī ceptam ābolam ir daudzi pagatavošanas veidi. Par laimi, "Tasty.lv" ir neticami garšīgi saldie un sāļiem pielietojumi visiem jūsu atlicinātajiem bumbieriem un āboliem. Un tieši tāpēc vēlamies ikvienu šo augļu mīļotāju iedvesmot izmēģināt ko jaunu vai atsvaidzināt atmiņā sen aizmirsto.
Krēmīgais ābolu pīrāgs
"Šis ābolu pīrāgs ir pārbaudīta vērtība, jo to es cepu jau gadiem. Pīrāga pildījums ir tik krēmīgs, tik sulīgs un māja tik garšīgi smaržo!" tā savu iecienīto recepti piesaka Vineta Vīksna.
Bumbieru un kakao krēma pīrāgs
Pārsteidz un iepriecini ģimeni svētkos ar gardu saldo pīrāgu, kas pildīts ar bumbieriem un kakao krēmu.
Ābolu un brūkleņu karstmaizītes
Kad gribas kaut ko garšīgu bez lielas jezgas, cepam krāsnī ābolmaizītes. Brūkleņu laikā tās kļūst par pavisam īpašu kārumu, jo brūkleņu sulīgais rūgtenums kopā ar krējumā, cukurā un kanēlī slīgstošo ābolu šķēlīšu maigumu veido īstu dārza un meža garšu simfoniju. Karstas, tikko no krāsns tās smaržo un garšo debešķīgi. Ak, šie mazie, svētdienīgie garšas prieki…
Cepti āboli ar kanēli vecmāmiņas gaumē
Cepti āboli ar kanēli - vienkārši ātri un gardi.
Ātrie ābolu cepumi
Ābolu laiks pašlaik rit pilnā sparā – spēj tik noēsties! No tiem var taisīt ne tikai debešķīgi gardas ābolu plātsmaizes, bet arī kārdinošus cepumiņus un citus ēdienus. Ātro ābolu cepumu recepti iesaka Santa no garšīgās recepšu lapas "Santas saldā virtuve".
Ātrā kārtainās mīklas ābolmaizīte tikai no trim sastāvdaļām
Ja mājās ir tikai saldētas kārtainās mīklas paciņa, divi āboli un mazliet ābolu ievārījuma, arī no šīm trim sastāvdaļām sanāks lielisks deserts. Ātri, vienkārši un ļoti garšīgi!
Ābolu riņķīšu pankūkas ātrām brokastīm
Ja ierasts brīvdienu rītos cept pankūkas, šī varētu būt nedaudz (bet tiešām tikai nedaudz) veselīgāka alternatīva, jo katrā pankūkā slēpjas veselīgā un vitamīniem bagātā rudens velte - ābols. Turklāt pankūku cepšanu var padarīt jautrāku darbošanās kopā ar bērniem, ļaujot viņiem sajaukt mīklu un stingrā mammas uzraudzībā cept pašas pankūkas!
Brokastu maizītes ar karamelizētiem āboliem un kanēli
Ir tādas dienas, kad rīta cēlienu gribas iesākt ar saldu noti. Tad nu šādā reizē jāpagatavo saldās brokastu maizītes.
Sildošā ābolu tēja ar garšvielām
Sildošs un ļoti aromātisks tējas un ābolu sulas dzēriens. To vari baudīt tāpat, kopā ar kādu cepumu vai kūkas gabaliņu, vai paņemt līdzi termosā, dodoties dzestrās pastaigās.
Ātrie kārtainās mīklas ābolu pīrādziņi
Ļoti vienkārša ābolu pīrādziņu recepte, kuru pagatavot divtik ātri, ja izmanto saldēto kārtaino mīklu. Ābolu pildījumam vēl var pievienot rozīnes, ja ir vēlēšanās, vai biezpienu.
Kāpostu un ābolu salāti ar magoņu mērcīti
Ja trūkst ideju, kā klasiskas salātu sastāvdaļas pasniegt jaunā gaismā, plašās interneta dzīles steidz palīgā. Mājās bija kāposti, burkāni un āboli – atlika vien "Pinterest" dzīlēs piemeklēt interesantas mērcītes recepti. Rezultātā tapa šis magoņu sēkliņām nosētais gardums.
Pupiņu salāti ar āboliem un bietēm
Ļoti vienkārši pagatavojami pupiņu - ābolu un biešu salāti.
Bumbieru kompots
Gardums ziemas sezonai - bumbieru kompots ar cidonijām.
Ātrā kefīra mīklas bumbieru plātsmaize
Bumbieru plātsmaize, kuru var pagatavot 40 minūtēs.
Krāsnī cepti bumbieri, āboli un avenes ar drumstalu cepurīti
Viegla un garda recepte, kas ideāli piestāv sniegotajām kupenām aiz loga – karstie "pīrāga" bumbieri, āboli un avenes sasildīs ēdāju. Lieliski tiem, kuriem patīk eksperimentēt ar augļu un ogu pildījumiem, pa virsu uzliekot bērnības ābolkūkas drumstalas.
Šokolādes 'Pavlova' ar medū ceptiem bumbieriem
Recepte, ar kuras palīdzību pagatavotā 'Pavlova' būs skaista un atgādinās marmora gabaliņu. Bet šokolādes garša, kuru kūkai piešķir kakao, patīkami kontrastēs ar medū apceptajiem bumbieriem.
Bumbieru ievārījums ar ingveru
Bumbieru ievārījums ar ingveru - gardums ziemas krājumiem.
Grilēta kazas siera un bumbieru salāti ar valriekstiem
Kā zināms, sieri izcili sader ar dažādiem augļiem, tā ir daudzu iecienīta kombinācija desertiem un uzkodām. Bet tikpat labi šo savienību var izmantot arī salātos kā, piemēram, šajā receptē.
Kūpinātas vistas salāti ar spinātiem, bumbieri un zilo sieru
Kūpinātas vistas salāti ar spinātiem, bumbieri un zilo sieru – īstam garšu baudījumam.
Bumbieru, rukolas un zilā siera salāti
Kaut kas citādāks tavai ēdienkartei – medū apcepti bumbieri, kas pasniegti kopā ar gardajiem rukolas salātiem. Tam visam klāt lieliski iekļaujas arī kraukšķīgie ciedru rieksti un pikantais zilais siers. Vieglai pēcpusdienas maltītei!
Grūbu salāti ar kūpinātu makreli, āboliem un zaļumiem
Klasiskas un pārbaudītas sastāvdaļas, kas savstarpēji veido neparastu un garšīgu maltīti – vārītas grūbas ar brokoļiem, makreles gabaliņiem, āboliem un zaļumiem. Recepti Tasty.lv lasītājiem laipni piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.
Vieglie garneļu salāti ar ābolu
Vieglām vakariņām vai svaigam dienas sākumam un jaunu garšu meklējumiem noderēs šī garneļu salātu recepte. Svaigi un ātri!
Neparastais aveņu ievārījums ar āboliem
Patiesībā ir ļoti viegli pagatavot pašiem savus ievārījumus. Tie ne tikai garšo daudz gardāk un īpašāk, bet arī var kļūt par jauku dāvanu citiem. Neatkarīgi no tā, vai plāno gatavot ievārījumu sev, vai dalīties draugu lokā, šis gardais aveņu un ābolu ievārījums ir apbrīnojama lieta, ko pagatavot tieši tagad!
Ābolu sulas želeja ar putukrējumu
Ābolu sulas želeja ar putukrējumu - ikdienas vai svētku saldajam ēdienam.
Aromātiskā ābolu un piparmētru želeja
Aromātiskā piparmētru želeja ar āboliem un citronu sulu.
Cūkgaļa ābolu mērcē
Svinību reizei - cūkgaļa ābolu mērcē. Pasniedz ar maigu kartupeļu vai ziedkāpostu biezeni.
Dzērveņu un ābolu mērce cepetim
Burvīga dzērveņu un ābolu mērce, ko pasniegt ar cepešiem. Šādu mērci var laicīgi sagatavot, iepildīt nelielās, glītās burciņās un pasniegt draugiem kā Ziemassvētku dāvaniņu.
Cukuroti bumbieri ar vafelēm un karameļu mērci
Tas, ka vīriešiem mīlestība iet caur vēderu, ir neapstrīdams fakts, turklāt daudzi stiprā dzimuma pārstāvji ir īsteni saldummīļi. Ņem to vērā un pārsteidz kādu īpašu vīrieti Tēva dienā, pagatavojot šo vienkāršo un gardo desertu, kur vafeļu kraukšķīgums mijas ar bumbieru sulīgumu.
'Kabatiņas' ar bumbieru un cidoniju pildījumu
Ierasts, ka "kabatiņas" tiek pildītas ar biezpienu vai gaļu, bet tās var pildīt arī ar rudens veltēm – āboliem un cidonijām. Recepti iesaka Ilze Eglīte, kura ar šo našķi startē "Tasty" recepšu konkursā.
Kazeņu un bumbieru ievārījums
Iekonservēta vasara burciņā – gards ievārījums no kazenēm un bumbieriem. Ievārījums būs vienmērīgas konsistences un patīkami sabiezēs, pateicoties ievārījuma cukuram, kurā ir pektīns. To pēc pagatavošanas var likt ne tikai uz pankūkām un brokastu grauzdiņiem, bet arī smērēt uz kūkām un gatavot mērces pie putna vai liellopa gaļas.
Bumbieru ievārījums ar safrānu un čili
Bumbieru ievārījums ar safrānu un čili ļoti labi garšo kopā ar sieru vai grauzdiņu.
Bumbieru un riekstu ievārījums
Īpaši gardais bumbieru un riekstu ievārījums. Izteiksmīgākai garšai pievieno mazliet rumu un vaniļu.
Krāsnī cepti āboli ar biezpienu
Karsti un ļoti smaržīgi ceptie āboli ar biezpienu. Īsteni rudenīgs našķis, ja prāto, kā notiesāt lielo ābolu ražu.
Biezās pankūkas ar āboliem un saldu krējuma mērcīti
Pufīgas amerikāņu stila pankūkas ar saldenu mērcīti un sviestā apceptiem āboliem. Būs garšīgas kā brokastīs, tā kādā vēlākā ēdienreizē.
Ceptā siera kūka ar āboliem un brūklenēm
Tiklīdz kā domājam par svētku galdu, skaidri zinām vienu – galdā pavisam noteikti jāliek fantastiski garda kūka, kas vakariņu noslēgumu padarīs pasakainu. Īpašu recepti speciāli Ziemassvētkiem ir sarūpējis viesnīcas Semarah Hotel Metropole restorāna "De Commerce Gastro Pub 1871" šefpavārs Ainārs Pizāns.
Pica ar bumbieriem un divu veidu sieriem
Un kad pēdējo reizi tu mājās cepi picu? Ja klasiskie varianti izmēģināti, laiks pagatavot īpašu picu ar bumbieriem, mocarellu un zilo sieru. Kombinācija ļoti saskanīga un garda.
Pufīgās bumbieru un banānu pankūkas
Kad augļu groziņā aizkavējušies padzīvojuši bumbieri un banāns – laiks tapināt saldenas pankūciņas. Turklāt augļi būs tik saldi, ka var nepievienot papildu cukuru.
Žiglās kārtainās mīklas maizītes ar bumbieriem, kamambēru un valriekstiem
Formai nav nozīmes, galvenais ir saturs – tieši tā varētu teikt par šo našķi, kuru pagatavot būs pa spēkam pat tiem, kas ar konditoreju ir uz jūs. Galvenais, lai saldētavā ir kāda paciņa kārtainās mīklas, tas vien būs solis pretī gardumu ātrākai tapšanai. Sulīgs bumbieru un medus pildījums, kas papildināts ar kamambēra siera šķēlīti un sadrupinātiem valriekstiem.
Kefīra vafeles ar karamelizētiem bumbieriem
Vafeles ir viens no tiem kārumiem, kas no galda pazūd vienā acumirklī! Ja vēl pārlietas ar iebiezināto pienu vai šokolādes mērci, papildinātas ar ogām vai saldējuma bumbu... tad vispār mēli var norīt! Vafeļu recepti iesaka kulinārā bloga saimniece Una no "Virtuvē ar Unu".
Baltais karstvīns ar augļiem
Karstvīns vairumam cilvēku šķiet tumši sarkans, pikants un augļiem bagāts dzēriens Ziemassvētku laikam, taču lielisku karstvīnu var pagatavot arī no baltvīna. Tas lieliski garšos un labi sasildīs gan vēsās puteņa pastaigās mežā, gan nesteidzīgos februāra vakaros mājās, turklāt dzēriena dzidrā, dzintarainā krāsa, priecēs acis un atgādinās par drīzo pavasara tuvumu.
'Našķoties' Zanes filo mīklas groziņi ar zilo sieru un bumbieri
Trausli, bet ļoti garšīgi filo mīklas groziņi ar zilo pelējuma sieru un bumbieriem – tos Zane Grēviņa šo sestdien gatavos raidījumā "Našķoties", recepti lasi "Tasty", bet pašu raidījumu skaties televīzijā sievietēm "STV Pirmā!" un lietotnē "Shortcut"!
Ātrā drumstalkūka ar bumbieriem, medu un mandelēm
Kad ābolkūkas apnikušas, iepriecini garšas kārpiņas, laiks likt lietā aromātiskos bumbierus! Pavisam vienkārši pagatavojamas bumbieru drumstalkūkas recepti iesaka kulinārijas blogere Betija Kalēja.
Ābolu, bumbieru un dzērveņu kēkss
Dzērvenes satur tanīnus, tādēļ spēj pasargāt cilvēka organismu no infekcijām. Šo ogu sastāvā ir ne mazums citu veselības stiprināšanai vērtīgu vielu un vitamīnu. "Rimi" gardēdis Normunds Baranovskis iesaka garda ābolu, bumbieru un dzērveņu kēksa recepti, ko izmēģināt šoruden.
Bumbieru šarlote bez piena produktiem
Veselības labad izslēdzot no ēdienkartes piena produktus, nebūt nav jāatsakās no našķēšanās ar kūkām un plātsmaizēm. Sulīgā bumbieru šarlote ir tam garšīgs pierādījums. Recepti iesaka mūsu lasītāja Eva Brauna.
Dzirkstoša bole ar augļiem un piparmētrām
Dārza ballīte allaž ir lieliska ideja, bet kā pārsteigt radus, draugus vai kolēģus? Aizmirsti par neestētisko pudeļu klājienu un pagatavo košu un reibinošu boli. Vien atceries, ka no skata nevainīgie augļi šajā dzērienā ir varen viltīgi un nevajadzētu našķoties tikai ar tiem.
Bumbieru salāti ar fetas sieru, tomātiem un olīvām
Ziemā veikalos pieejami īpaši sulīgi un saldi bumbieri, kas piemēroti ne tikai kūkām un apēšanai svaigā veidā. Izmēģini tos sakombinēt ar krēmīgu sieru, spirgtiem tomātiem un kreptīgiem sīpolu gredzeniem.
Vīnā un ābolos sautēta aļņa karbonāde
Aļņa karbonāde izsautēta buljonā un vīnā ar āboliem.
Karstās siera maizītes ar āboliem un tomātiem
Ļoti viegli pagatavojamas siera karstmaizes ar pārsteigumu – tomātu un ābolu šķēlītēm. Ātrām brokastīm vai uzkodām ballītei.
Pilngraudu miltu maize ar āboliem un sidru
Viena ko klasiskās poļu maizes recepšu modernākajām variācijām. Maizes pagatavošanā bez miltiem un rauga izmantotas arī tādas slepenas sastāvdaļas kā sidrs un ābola gabaliņi. Mīklu var papildināt ar riekstiem, žāvētiem augļiem, sēkliņām un citām sastāvdaļām. Recepti piedāvā poļu kulināre un grāmatas "Par āboliem" ("On Apples") autore Elīza Moravska.
Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem
Vinegrets ar āboliem un zirnīšiem - recepte, kas noderēs gan gavētājiem, gan tievētājiem, gan klasisku garšu salikumu cienītājiem.