Kas definē sacepumu? Reiz sacepuma definīcija attiecās uz visu, kas pagatavots kastrolī jeb katlā ar garu rokturi. Šobrīd šis termins attiecas uz ēdienu, kas pagatavots jebkurā traukā – būtībā dziļā, platā cepamtraukā – un cepts cepeškrāsnī. Trauks pēc pagatavošanas visbiežāk tiek izmantots arī kā pasniegšanas šķīvis.
Tajā var būt ļoti daudz dažādu sastāvdaļu, kuras visas tiek pagatavotas vienlaicīgi, padarot maltīti unikāli viegli pagatavojamu. Parasti lielākā daļa sacepumu satur olbaltumvielas – liellopu gaļu, vistas gaļu, zivis vai pupiņas, tofu, kā arī dārzeņus un nedaudz cietes – parasti makaronus, kartupeļus, kabačus, retāk – rīsus. Tātad – visu šo sastāvdaļu kombināciju. Tomēr sacepums var būt arī kārtu veidā, ja tiek gatavota lazanja.