borščs
Foto: Shutterstock
Rudens mūs lutina ar dažnedažādiem dabas gardumiem, un viens no veselīgajiem kārumiem, bez šaubām, ir biete. Tās pavisam noteikti ir jāēd pēc iespējas vairāk! Un, kas ir labākais veids, kā tās baudīt? Protams, ka pagatavojot gardu, spēcinošo virumu – boršču! Tiesa, joprojām nerimst strīdi par to, kā tad īsti gatavojama šī zupa, jo katrā slāviski runājošā valstī borščs tiek vārīts "pa savai modei" – ar cīsiņiem, kūpinātu gaļu, zivīm, mārrutkiem... Teju katrai ģimenei ir savi garšīga boršča noslēpumi, kuri tiek nodoti no paaudzes paaudzei. Šoreiz "Tasty.lv" ieskatījās, kādus ieteikumus sniedz senā pavārgrāmatā aprakstītais!

Galda bietes jau audzētas tālā senatnē

2000 gadu pirms mūsu ēras bietes bija pazīstamas Senajā Persijā, bet tur tās uzskatīja par ķildu un pļāpu simbolu un galvenokārt izmantoja kā ārstniecības augu, bet dažkārt kā lapu dārzeni. Vēlāk – Senajā Grieķijā, tās izmantoja kā sakņu dārzeni. Bet arī šeit tomēr bietes turpināja uzskatīt par ķildu simbolu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!