Nenoliedzami, virtuvē ir liela nozīme sezonalitātei. Līdztekus kartupeļiem, ķirbjiem, bietēm, kāpostiem šis ir burkānu laiks, kad daudzviet saimniecībās tiek šķirota šī gada raža: ziemai glabājamie un mazie mazulīši jeb sīkmanīši, ko izmantot tūlīt – burkānu zirņu sautējumā vai kādā cita gardumā. Lai gan šis – viens no pilnvērtīgākajiem rudens dārzeņiem – ir pieejams visu cauru gadu, tas tomēr nobāl uz kartupeļu fona. Tieši tāpēc "Tasty.lv" nolēma pievērst burkāniem lielāku nozīmi, jo tie ir ļoti lēti, ir baudāmi neatkarīgi no tā, kā tos pagatavo, un ir lieliski piemēroti visdažādākajos ēdienos, sākot ar piedevām un beidzot ar desertiem. Jā, tie ir pamats vienam no visu laiku labākajiem desertiem – burkānu kūkai. Kartupeļi nekādi nestāv klāt!
Patiesībā burkāni ir viens no senākajiem sakņaugiem, kuru ļaudis izmanto jau četrus tūkstošu gadu. Senie grieķi, bet vēlāk romieši plaši audzēja burkānus, nosaucot tos par "daukus" un "karote". Vēlāk šie vārdi kļuva par burkānu botānisko nosaukumu "Daucus carota". Burkānus turpināja audzēt arī viduslaikos. Hronikas liecina, ka tie bija goda mielasta ēdiens imperatora Kārļa Lielā galmā. Līdz 16. gadsimtam burkānus uzskatīja par delikatesi, masveidā tos neaudzēja. Tikai 17. gadsimtā eiropieši visur sāka audzēt burkānus.