rudens zupa
Foto: Shutterstock
Ja ir kāda lieta, ko ikviens no mums mīl šajā aukstā laikā, tad tās noteikti ir zupas! Patiesībā rudenī ir daudz ko mīlēt – reti skaistus laikapstākļus, dažāda krāsojuma kļavu lapas, siltus konditorejas izstrādājumus un karstos dzērienus, bet jāsaka, ka tieši rudens zupas mēs uztveram visnopietnāk – tās uz vakariņu galda varētu stāvēt un stāvēt. Turklāt – tās ne tikai ir bezgala gardas, bet sasildīs ar minimālu pavadīto laiku un pūlēm virtuvē.

Ja tu lūgtu "Tasty.lv" komandai iztēloties ideālo rudens darba dienu vakaru, tas būtu šāds: ietīties mīkstā plediņā un, skatoties jaunāko mīļākā seriāla epizodi, baudīt tikko pagatavotu karstu zupu. Vaicāsi, kāpēc tieši zupa būtu izvēle? Ir kaut kas īpaši nomierinošs siltā, ar garšvielām un garšaugiem aromatizētā buljonā. Rudens sezona ir laiks, kad saaukstēšanās izplatās zibenīgi ātri, un visi zina, ka zupa ir populārs līdzeklis: nav labāka ēdiena, kas sasildītu sirdi un atjaunotu dvēseli.

Gadsimtu laikā zupa savu popularitāti ir mainījusi; reiz tā bija nabadzīgo cilvēku ēdiens, tagad popularitāti guvusi arī turīgo cilvēku vidū. Turklāt – reiz tā bija galvenais karavīru ēdiens tieši zupu daudzpusības dēļ. Nosaukums "zupa" cēlies no ģermāņu valodas "suppa", kas apzīmēja buljonā mērcētu maizi. Patiesībā maizi reiz izmantoja kā karoti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!