Ja tu lūgtu "Tasty.lv" komandai iztēloties ideālo rudens darba dienu vakaru, tas būtu šāds: ietīties mīkstā plediņā un, skatoties jaunāko mīļākā seriāla epizodi, baudīt tikko pagatavotu karstu zupu. Vaicāsi, kāpēc tieši zupa būtu izvēle? Ir kaut kas īpaši nomierinošs siltā, ar garšvielām un garšaugiem aromatizētā buljonā. Rudens sezona ir laiks, kad saaukstēšanās izplatās zibenīgi ātri, un visi zina, ka zupa ir populārs līdzeklis: nav labāka ēdiena, kas sasildītu sirdi un atjaunotu dvēseli.
Gadsimtu laikā zupa savu popularitāti ir mainījusi; reiz tā bija nabadzīgo cilvēku ēdiens, tagad popularitāti guvusi arī turīgo cilvēku vidū. Turklāt – reiz tā bija galvenais karavīru ēdiens tieši zupu daudzpusības dēļ. Nosaukums "zupa" cēlies no ģermāņu valodas "suppa", kas apzīmēja buljonā mērcētu maizi. Patiesībā maizi reiz izmantoja kā karoti!