brieža ragū pannā
Foto: Shutterstock
Rudens un ziema ir ļoti aktīvs laiks medniekiem, jo tajā ne tikai notiek pati medīšana, bet arī jārūpējas par meža dzīvniekiem, tos piebarojot, veicot medījamo dzīvnieku uzskaiti un aizsardzību. Tādēļ, ja tev palaimējies tikt pie medījuma gaļas, šajā rakstā uzzināsi, kādus gardus ēdienus vari pagatavot no tās.

No meža dzīvniekiem ēdami daudzi – alnis, briedis, stirna, delikatesēs pat lūsis, kaut arī viņš ir plēsējs, arī āpsis un putni, bet ar mežacūku un bebru gan jābūt ārkārtīgi uzmanīgiem, jo pastāv liels risks dabūt trihinellu.

Par visu, kas saistās ar meža zvēru gaļu, "Delfi" reiz rakstā "Meža dzīvnieku gaļa – kur nepirkt un kā pareizi gatavot?" izvaicāja divus jomas zinātājus – mednieku Gati Panavu un šefpavāru Kasparu Jansonu. Viens zina, kur gaļu "saražo", otrs – ko ar to darīt. Protams, arī paši mednieki tīri profesionāli prot likt lietā pašu nomedīto, pārvēršot to gardumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!