Runāsim visu vārdā: mēs melotu, ja teiktu, ka nealkstam pēc pankūkām gandrīz katru nedēļas nogali. Līdzīgas jūtas ir arī pret vafelēm, jo kā gan var nemīlēt pufīgus, sviestainus mīklas spilventiņus ar perfektu garnējumu? Vismaz mēs mīlam abus! Bet, ja tomēr saskaramies ar ultimātu – "izvēlēties tikai vienu no diviem" – tad visdrīzāk ikviens no mums izvēlētos pankūkas. Piedodiet, vafeles!
Lai nu kam, bet pankūkām produkti mājās atradīsies vienmēr! Nu nevar taču būt, ka mājās nav ne miltu, ne olu? Visdrīzāk ikviens no mums ierastās pankūkas ir gatavojis tik daudz reižu, ka var no galvas izklāstīt pamatrecepti. Vajadzīgās sastāvdaļas: milti, piens, olas, ūdens, cukurs, sāls un eļļa. No visa tā pagatavo mīklu, cep ietaukotā pannā uz vidējas uguns, līdz abas puses kļūst zeltaini brūnas, un pasniedz ar ievārījumu, ogām, pūdercukuru vai putukrējumu. Klasiskās pankūkas, bez šaubām, ir bezgala gardas, tomēr dažreiz ir vērts paeksperimentēt un galdā celt dažādas citas pankūkas.