Šokolādes zirnekļtīkls
Šis gardums noteikti varētu pretendēt uz titulu "Mīlīgākais Halovīna cienasts". Protams, ne jau tiem, kuriem paniskas bailes no zirneklīšiem! Spokaino baltās vai tumšās šokolādes zirnekļtīklu, kas turas uz sāļajiem salmiņiem, ir ne vien ļoti viegli pagatavot, bet tas patiesībā ir diezgan radošs process, jo katram zirnekļtīkla raksts sanāks pavisam citādāks. Uzkoda piedāvā perfektu garšu mainību starp saldo un sāļo.
Asiņainā smadzeņu kūka
Boo! Mēs ceram, ka ar šo sarkanā samta "asiņaino smadzeņu kūku" tevi nesabiedējām. Bet, ja mēs to izdarījām, misija ir izpildīta! Jautājums, kāpēc gan lai kāds gribētu gatavot ēdamas smadzenes, ir vietā? Taču atbilde ir šāda – neviens to nezin! Bet Halovīnam šis "pretīgums" pat ļoti piestāv, turklāt, kā sola sociālo tīklu pavāri, kūkas garša esot neatvairāmi laba – asiņaini pretīga, bet garda. Nu, re, iespēja gan pabaidīties, gan labi paēst! Divi zaķi ar vienu šāvienu!
Spoku brauniji
Šie jaukie un spokainie brauniji ir pagatavoti no braunija pamatnes un zefīru spociņiem! Ikvienam patiks, cik tie ir garšīgi un reizē jauki! Jo pastāv taču arī labie spoki!
Mūmiju pīrāgs
Te nu nāktos strīdēties, kurš pretendē uz jaukākā Halovīna garduma titulu – zirnekļtīkls, spociņi vai šie mūmiju pīrāgi. Pagatavo iecienīto pīrāgu mīklu un piešķir tam Visu svēto dienas priekšvakara garu, papildinot tos ar mūmiju elementiem. Pusi piepildi ar ievārījumu (asinssarkanais ķiršu pīrāga pildījums piešķir īpaši spocīgu izskatu!), bet otru pusi – ar kanēļa cukuru. Rezultātā – īpaši jauks našķis, ko pavisam noteikti neatradīsi nevienā konfekšu grozā.
Ēdama roka
Nocirsta roka noteikti ir viens no šī gada Halovīna baismīgākajiem ēdieniem. Neatkarīgi no tā, cik biedējoša izrādīsies tava roka, šī uzkoda būs patīkams papildinājums jebkuram tematiskajam uzkodu galdam.
Tomēr ja ar šīm idejām nepietiek, ielūkojies zemāk pievienotajās "Tasty.lv" receptēs, kur sniegti padomi, ko vēl var pārvērst tematiskajos Halovīna našķos!
Baisie galvaskausiņi – pikantās pildītās olas
Pieskaņojoties Helovīnam, vari pārsteigt mazākās mājas raganiņas, mūmijas un zombijus ar jautrām brokastīm – pildītām olām, kas izskatās pēc galvaskausiņiem. Brīdinu, mazliet jāapbruņojas ar pacietību, divu dažādu izmēru salmiņiem un izdomu, lai rezultāts nejuktu laukā. Bet, ja mazie ēdāji priecīgi, tad būs tā vērts. Recepte noskatīta feisbukā no kāda "Taste of Home" vietnes video.
Zombiju āda – liellopa gaļas karpačo Helovīna noskaņās
Spocīga un Visu svēto dienai piemērota maltīte – liellopa gaļas karpačo ar interesantiem un nedaudz pikantiem salātiem. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā "Baltic Beach Hotel & SPA" restorāna "Caviar Club" šefpavāre Olesja Kisļicka.
Cepumi Helovīnam - Frankenšteina pirkstiņi
Ko tik nevar uztaisīt no vienkāršas smilšu mīklas! Piemēram, Frankenšteina pirkstiņus, kas ir koši un arī garšīgi cepumiņi Helovīna svinībām. Recepti iesaka Andra, kulinārā bloga "Mammasreceptes" autore.
Baisi gardās cīsiņu mūmijas
"Pasniegt jautri noformētu ēdienu iesakām ne tikai Halovīnos un citos svētkos, bet arī ikdienā – īpaši tagad, kad citas izklaides iespējas ir liegtas. Tas ēšanu padarīs jautrāku, un visi var iesaistīties arī gatavošanā," iesaka Rimi Bērniem eksperti Sāra, Lība un Klāvs Smildziņi. Abas māsas kopā ar brāli gatavo cīsiņu mūmijas – izskatās spocīgi, garšo lieliski!
Halovīna gardums: mūmiju hotdogi
Piekritīsi, ka Halovīna svētki var būt gada jautrākais laiks, lai virtuvē darbotos radoši? Lūk, apburoši biedējoša Halovīna recepšu ideja! Palūdz savam mazajam rakarim palīdzēt pagatavot tos, aptinot mīklas loksnes ap garšīgajiem brokastu cīsiņiem. Tici mums – šī ir viena no vienkāršākajām un bērniem draudzīgākajām receptēm, kas garantē smaidu ikviena sejā!
Spocīgas pildītās olas Halovīna ballītei
Tuvojoties Visu svēto dienas priekšvakaram jeb Halovīnam, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" iesaka interesantu recepti spocīgākai noskaņai uz svētku galda.
Pildītas olas ar Helovīna zirneklīšiem
Rotaļīgām brokastīm vai ballītei noderēs mazliet biedējošās pildītās olas ar olīvu zirneklīšiem. Pildījums ir klasisks - olu dzeltenumi sajaukti ar majonēzi un sinepēm.
Zemeņu spociņi
Lieliski piemērots un gards deserts bērnu ballītei!
Ar makaronu 'smadzenēm' pildīta paprika Halovīna svinētājiem
Šogad izpaliek gan spoku nakts ballīte ar draugiem, gan saldumu vākšana, taču, svētku noskaņu var radīt arī mājās. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar "Elvi" piedāvā recepti spokainām vakariņām.
Pesto un mocarellas 'mūmijas' Halovīna galdam
Tuvojoties Halovīnam, uztura speciāliste un pavāre Jevgēnija Jansone un "Elvi" iesaka interesantu recepti, kā dažādot uzkodu galdu.
Asiņainais bellini pieaugušo ballītei Halovīna noskaņās
Briest Halovīna ballīte pieaugušajiem? Lūk, stilīgs kokteilis Visu svēto dienas priekšvakara svinēšanai!
'Dedzinātu asiņu' šotiņi Halovīna ballītei pieaugušajiem
Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone iesaka stilīga kokteiļa recepti, ja plānojas Halovīna ballīte pieaugušajiem.
Pildītas olas ar tomātiem – 'Mušmirītes'
Bez pildītām olām, šķiet, neiztiek neviens svētku galds, un, protams, arī neviena pavārgrāmata! Šo vienkāršo un iecienīto uzkodas recepti Stokholmā 1951. gadā izdotajā Krones-Baldumas darbā "Ikdienas un svētku galds" atraduši un citiem iesaka Latvijas Apvienotās putnkopības nozares asociācijas pārstāvji.
Halovīna skudru pūznīši
Lai ko īpašu un mājās radītu varētu ielikt Halovīna saldumu maisiņā, kopā ar bērniem uztaisi mošķīšus. Bērniem patiks nodarbe un prieku sagādās gardā kāruma noformējums. Skudru pūznīšu recepti iesaka franču beķereja un kafejnīca "Madam Brioš".
Konfektes 'Asiņainais Frankenšteins'
Lai Helovīna svinētājus šogad izdotos pārsteigt ar kādu netipiskāku kārumu, pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu tīklu "Elvi" piedāvā recepti mazliet šausminošām Visu Svēto dienas priekšvakara kūciņām.
Raganu pirkstiņi ar mandeļu nadziņiem
Baisi pievilcīgie cepumi raganu pirkstiņi ar slaidiem mandeļu nadziņiem būs jautrs kārums Helovīnu saldumu bļodā.