Fоtо: DELFI
No varen daudzajām "Tasty.lv" publicētajām receptēm pavisam noteikti ir vairākas, kas aiziet uz urrā, proti, nozog lasītāju uzmanību un ved tevi uz virtuves pusi. Lūk, šīs ir receptes, ar kurām mūsu lasītāji labprāt mielojās oktobra laikā, – sākot no sezonālām pārsteigumiem līdz pat mierinošai klasikai, piemēram, pufīgiem belašiem pēc omītes receptes!

Skaidrs, ka arī oktobrī joprojām daudziem no mums bija darba pilnas rokas, tāpēc lielu atzinību guva tieši sātīgas un ātri pagatavojamas maltītes, jo darbošanās svaigā gaisā, bez šaubām, rosina apetīti. Redzams, ka oktobris bija cieši saistīts ar cepeškrāsns iedarbināšanu, lai pilnā sparā ķertos klāt pie rudens velšu cepšanas visvisādos veidos – i sacepumos, i kūkās. Piemēram, top līdere bija skaistās, kraukšķīgās kartupeļu kūkas – "Pommes Anna" recepte. Jo rudens taču ir kartupeļu laiks! To apliecina arī lielu popularitāti guvusī rīvētu kartupeļu un siera pankūku recepte. Kuram latvietim gan negaršo kartupeļu pankūkas?

Oktobra varoņi vēl bez kartupeļiem ir arī ķirbji, āboli, dažādi sakņu dārzeņi, pupiņu ēdieni un daudz kas cits, kas sasilda un pabaro.

Taču "Tasty.lv" lasītāji parāda arī to, ka ne gluži viss, ko oktobrī baudām, ir sātīgs un silts – saldumi un našķi ir daudzu cilvēku ikdiena. Skaidra lieta, ka viens no populārākajiem desertiem ir bērnības deserts ar apgrauzdētām un karamelizētām pārslām! Neatpaliek arī interese par mīkstiem auzu pārslu cepumiem ar ķirbju sēklām, ko baudīt pie siltas pie tējas vai kakao krūzes.

Un, bez šaubām, neatkarīgi no mēneša vai gadalaika, belašu burvība ieņem savu vietu. Šeit viss slēpjas vienkāršībā! Maltās gaļas pildījums kārdinoši zeltainā mīklas apvalciņā – tik sulīgs, ka, iecērtot tajā zobus, pār zodu notek aromātiska buljona tērcīte. Kas gan var būt labāks par šo?!

Atliek vien uzrotīt piedurknes, aplikt ap vidukli priekšautu un ienirt virtuves valstībā. Ābolkūkai neaizmirsti pievienot kanēli, krāsnī ceptiem kartupelīšiem – ķiplokus un sviestu, bet no jauna atklāt ceptu ķirbi palīdzēs rozmarīns vai timiāns. Lai garšīgas pēdējās oktobra dienas! Un atceries – oktobra receptes nav grēks izmantot arī novembrī.

Skaistā, kraukšķīgā kartupeļu kūka – 'Pommes Anna'

Fоtо: Shutterstock


"Pommes Anna" jeb "Kartupeļi Anna" ir populāra franču piedeva. Jā, franči dara skaistas lietas ar kartupeļiem, un no visiem lieliskajiem kartupeļu ēdieniem, ko viņi gatavo, "Pommes Anna" ir klasika, kas pelnījusi lielāko atzinību ārpus Francijas. Pēc Džūlijas Čaildas vārdiem, tā ir visu laiku labākā kartupeļu recepte. Tā ir arī viena no vienkāršākajām franču virtuves receptēm: sastāv no skaisti kārtotiem plānās šķēlēs sagrieztiem kartupeļiem, kas papildināti ar sviestu un sāli.

Lasīt vairāk

Karamelizētu auzu pārslu un biezpiena krēms ar ogu mērci

Fоtо: “Ēdam BIOLOĢISKI” arhīvs, foto: Matīss Markovskis


Tikai četras sastāvdaļas, mikseris un apsolījums neskaitīt kalorijas, jo biezpiena un karamelizētu auzu pārslu krēmam jābūt kaloriju bagātam. Sirdsapziņu var aizmālēt, pie krēma pieēdot kādu skābu ogu mērci bez cukura!

Lasīt vairāk

Ābolu kūka ar vienreizīgu un kārdinošu krēmu

Fоtо: Privātais arhīvs


Kūkas noslēpums slēpjas tās krēmā, ko viegli var uztaisīt pat tie, kas ar gatavošanu ir uz jūs. Kūkas autore Kristīne Henzele pat dubultojusi krēma daudzumu, salīdzinājumā ar standarta recepti, jo krēms ir tik vienreizīgs un kārdinošs. Kūku var bagātināt ar sezonas augļiem un ogām.

Lasīt vairāk

Ķirbja krēmzupa ar kokosriekstu pienu

Fоtо: DELFI


Ķirbja krēmzupa ir maiga, garšīga un sātīga. Viena no rudens omulīgākajām zupām, kas sasilda un nomierina. Cilvēks kļūst laimīgs un apskaidrots. Ķirbju zupa ir kā tāds latviešu gastronomiskais "Ommm". Pareizām sakot, "ņammm".

Lasīt vairāk

Mīksti auzu pārslu cepumi ar ķirbju sēklām

Fоtо: DELFI


Kad mājās nekā garšīga nav, ļoti iespējams, ka kādā plauktā aizķērusies ne visai mīlēto auzu pārslu paka, kas reti nonāk līdz putras katlam. Ja ledusskapī ir kripatiņa sviesta, tad silti cepumi pie tējas krūzes būs baudāmi jau pēc 20 minūtēm.

Lasīt vairāk

'Selgas' cepumu kūciņas bez cepšanas

Fоtо: Privātais arhīvs


"Selgas" cepumus parasti izmantojam ātro kūku gatavošanai, bet mūsu lasītāja Marika Beļēviča tiem atradusi jaunu pielietošanas veidu un piedāvā recepti ļoti vienkārši pagatavojamām un bezgala kārdinošām kūciņām.

Lasīt vairāk

Kotletes ar sieru un kartupeļu biezeni Armanda Simsona gaumē

Fоtо: Publicitātes attēli


Nav noslēpums – jo lielāka ģimene, jo lielāks izaicinājums, ko gatavot vakariņās, lai būtu ne vien gardi un izdevīgi, bet arī visi būtu paēduši. Tam piekrīt TV personība, pasākumu vadītājs un četru meitu tēvs Armands Simsons, kurš devās ciemos pie "Rimi" Gardēža un šefpavāra Normunda Baranovska, lai parādītu, kā, veicot pāris izmaiņu receptē, ikdienas iemīļoto ēdienu var pārvērst restorāna cienīgā maltītē, kas patīkami pārsteigs ikvienu ģimenē.

Lasīt vairāk

Recepte no grāmatas: rīvētu kartupeļu un siera pankūkas

Fоtо: DELFI


444 kartupeļu ēdieni. Iespaidīgi, vai ne? Šajā grāmatā atrodamas 14 versijas par kartupeļu pankūkām, bet pagatavotas tika klasiskās ar nelielu uzlabojumu!

Lasīt vairāk

Gluži kā restorāna 'Gan bei' vistiņa

Fоtо: DELFI

Ja esi Āzijas virtuves cienītājs, tad šī recepte noteikti ir domāta tev! Lai gan "Tasty" recepšu krājumos ir jau atrodama kraukšķīgā medus cāļa recepte, piekopjot veselīgo dzīvesveidu, esam to pārveidojuši. Nu tā ir kļuvusi ne tikai veselīgāka, bet arī asāka! Tāpēc atceries, ka, iespējams, bērniem recepti vajadzēs nedaudz pamainīt, lai asumiņu tik ļoti nejustu. Taču aso ēdienu cienītāji gavilēs!

Lasīt vairāk

Padomju laika belaši

Fоtо: Privātais arhīvs


"Belaši, kas garšo kā padomju laikos. Mājās gatavoti, ar zināmas gaļas pildījumu - droša un sātīga uzkoda. Izmēģinājusi esmu daudz mīklas recepšu, bet šo recepti atzinu par labu esam, jo ar šo mīklu ir viegli strādāt," pārbaudītu belašu recepti iesaka mūsu lasītāja Laila Rudzone.
Lasīt vairāk

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !