Karijs – sešu burtu vārds, kas ir tik tuvs daudzu cilvēku sirdīm. Vārds, kas daudzus sajūsmina, rosina apetīti, remdē izsalkumu un sasilda. Karija cienītāj, papildini savu ikdienu ar šīm 25 receptēm! Bet, ja karijs nav tavs sabiedrotais, centīsimies kliedēt aizspriedumus. No karija baidīties nevajag, tā tu sev liedz daudzas gardas, aromātiskas un eksotiskas maltītes.
Karijs ir garšvielu maisījums, bet tas var būt pagatavots gan sausā, apgrauzdētā un samaltā, gan pastas vai mērces veidā. Par kariju dēvē arī ēdienu, kas pagatavots ar karija pastas vai garšvielu maisījuma piedevu, pievienojot gaļu, dārzeņus, kokosriekstu pienu vai jogurtu un citas sastāvdaļas. Rezultātā tiek iegūts gards, sildošs un ļoti aromātisks sautējums, kas būs lielisks ēdienkartes papildinājums arī mūsu platuma grādos – īpaši gada aukstajos mēnešos.
Kas burvīgākais, – karijam nav vienas, striktas receptes, – Indijā katrai saimniecei ir sava iecienītā karija recepte, turklāt lielākoties populāri ir tieši sausie karija garšvielu maisījumi.