istas stilbiņi
Foto: Shutterstock

Iespējams, izklausīsies skaļi un lecīgi, bet mēs uzskatām, ka vistas stilbiņi ir daudz labāki par vistas krūtiņām. Kāpēc tā? Stilbiņos ir nedaudz vairāk tauku, un, kā mēs visi labi zinām, tauki ir garša. Gaļa ar garantiju vienmēr izcepsies mīksta un sulīga. Turklāt, vai ir kaut kas garšīgāks un kraukšķīgāks par vistas ādiņu? Nē! Vēl kāds iemesls – stilbiņi ir budžetam draudzīgāki. Ja meklē nevainojamas nedēļas vakariņas vai idejas, kā pārsteigt pēkšņi pieteikušos viesus, uzticies mums: vistas krūtiņu nomaini pret vistas stilbiņiem! Solījums no mums – tu nebūsi vīlies!

Patiesi, tiklīdz būsi ļāvies sulīgo vistas stilbiņu pasaulei, visur atpazīsi sev līdzīgi domājošos. Viņu acīs būs pazīstams mirdzums. Pirmkārt, jau tādēļ, ka vistu stilbiņu gaļā ir kaut kas tik sulīgs un īpašs. Otrkārt – pieejami par salīdzinoši zemu cenu. Treškārt, vistu stilbiņi ir pārpilni ar veselīgām uzturvielām. Un ne mazsvarīgi – lieliski iekļaujas dažādās marinādēs un mērcēs: gan šmorēšanai saldā krējuma un šampinjonu mērcītē, gan cepšanai pannā uz plīts, cepeškrāsnī, tadžinā vai ātrvārāmajā katlā.

Ērtāka gatavošana un ēšana, protams, būs tad, ja kauliņš būs jau izgriezts, taču sulīgāka gaļa viennozīmīgi būs ar visu kauliņu, tāpēc, ja tev nav iebildumu pret kauliņu ķidāšanu, labāk izvēlies tieši tos!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!