Recepte no grāmatas: 'Tasty' lasītāju iecienītākie eksperimenti
Foto: Privātais arhīvs
Pērn "Tasty.lv" nāca klajā ar izaicinājumu – reizi nedēļā, izmantojot kādu pavārgrāmatu, pagatavot vienu, nejauši izvēlētu recepti. Kāpēc tieši pavārgrāmatas? Jo mūsdienās, kad receptes atrodamas tīmeklī, gatavošana pēc pavārgrāmatām kļuvusi tikpat reta kā vēstuļu rakstīšana ar roku un sūtīšana caur pastkasti. Mēs vēlējāmies tām iedot otru dzīvību un, šķiet, ka tas arī izdevās! Kopumā īstenoti 48 eksperimenti virtuvē.

Ko secinājām? Pavārgrāmatas nav dizaina elements, tās ir jāliek pie darba! Tiesa – pāršķirstīt tās saudzīgi būtu gudrāk, tomēr lielāku vērtību tās iegūst, ja uz lapām redzamas gatavošanas pēdas – sviesta kleksis, zemeņu zīmogs.

Kurās grāmatās var atrast "Tasty" gardēžu atstātās pēdas? Šo izaicinājumu sākām ar Meta Vilkinsona grāmatu "Brīnišķīgās dārza veltes. Receptes gadalaiku svinēšanai", tad turpinājām ar tādiem šedevriem kā Zanes Grēviņas jeb "Našķoties Zanes" grāmatu "Vienkārši našķoties", Sandras un Valda Ošiņu "Eiropas vēsture latviešu virtuvē", "Kūkas. Viegli pagatavojamas receptes" (2015, "The White Book"), Noras Ikstenas "Dzīves priecīgais vakarēdiens" un daudzām, daudzām citām pavārgrāmatām, ko atradām gan savos, gan kolēģu, draugu un pat kaimiņu grāmatu plauktos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!