Kā izmantot saldos kartupeļus:
- Kā piedevas, kas ceptas sloksnēs (frī kartupeļos), pagatavotus biezenī vai izsautētus kubiņos;
- Ceptus veselus un pildītus ar dažādām piedevām;
- Iejauktus sautējumos un čili;
- Desertos un konditorejas izstrādājumos;
- Blenderētus zupās;
- Izmantotus siltajos salātos;
- Un tie var būt kā daļa no dārzeņu pannas, ko iešaut cepeškrāsnī.
Batātes ir visai pateicīgi dārzeņi dažādām maltītēm! Tos var paslēpt pat kūkās. Ērtākais veids, protams, ir saldo kartupeli cept cepeškrāsnī, pirms tam apviļājot to garšvielās. Taču, kā iepriekš uzskaitījām, tas lieliski iederas dažādos ēdienos – sacepumos, krēmzupās, sautējumos un karijos. It īpaši sautējumos un karijos, jo saldais kartupelis piešķir šiem ēdieniem skaistu krāsu, viegli saldenu garšu un tik patīkamo tumīgumu. Turklāt bez miltu vai kāda cita biezinātāja pievienošanas!
Aiziet, dosimies kulinārijas piedzīvojumā, kas cildina saldo kartupeļu neparasto daudzpusību! Vēl bez tā dabiskā salduma un košās nokrāsas, tas paver plašu gastronomisko iespēju pasauli.
Mēs esam sagatavojuši virkni recepšu, kas mainīs līdzšinējo pieredzi ar saldajiem kartupeļiem. Neatkarīgi no tā, vai esi iesācējs virtuvē, vai pieredzējis šefpavārs, šīs receptes ir izstrādātas tā, lai iedvesmotu un iepriecinātu, pierādot, ka saldie kartupeļi ir ne tikai piedeva, bet gan zvaigžņota sastāvdaļa lieliskai maltītei.
Uzasini nažus, uzkarsē plīts virsmu un gatavojies atklāt nebeidzamos saldo kartupeļu kulinārijas brīnumus. Lai gatavošana sākas!