saldais kartupelis
Foto: Shutterstock
Rudenī mēs alkstam pēc divām lietām: zupas bļodas un liela, pufīga cepta saldā kartupeļa. Abi ir sildoši, veselīgi un sniedz komforta sajūtu. Šoreiz pievērsīsimies batātēm! Vislabākā lieta – tās ir neticami vienkārši pagatavot, jo cepeškrāsns paveic 95% darba. Kamēr kartupeļi tur cepas, var darīt, ko vien sirds kāro: pagatavot atlikušās maltītes sastāvdaļas, pabeigt dienas darbus vai sazināties ar ģimeni. Izņemot batātes no cepeškrāsns, tās jāpapildina pēc saviem ieskatiem. Šajā rakstā apskatīsim dažus veidus, kā batātes izmantot receptēs – no sāļām līdz saldām, vienkāršām līdz izsmalcinātām.

Kā izmantot saldos kartupeļus:

  • Kā piedevas, kas ceptas sloksnēs (frī kartupeļos), pagatavotus biezenī vai izsautētus kubiņos;
  • Ceptus veselus un pildītus ar dažādām piedevām;
  • Iejauktus sautējumos un čili;
  • Desertos un konditorejas izstrādājumos;
  • Blenderētus zupās;
  • Izmantotus siltajos salātos;
  • Un tie var būt kā daļa no dārzeņu pannas, ko iešaut cepeškrāsnī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!