Protams, ka decembra laikā gandrīz ikviens no mums saskaras ar vieglu satraukumu, jo visapkārt čalo priecīgi ļaudis, kas steidzas vai nu gādāt dāvanas, vai domāt par to, kas vēl šogad jāpaveic, kāds aizkavējas skolas koru priekšnesumā, cits izmisīgi šķūrē sniegu kaudzes. Kad dzīve vienā mirkļi kļūst daudz aizņemtāka, talkā nāk "Tasty.lv" padomi, ieteikumi un recepšu kolekcija, lai katrai dienai būtu savs vakariņu plāns, kad atliek tikai autopilotā ko gardu pagatavot.
Nav šaubu, ka decembris ir svētku un mājīgu ēdienu mēnesis, tāpēc esam padomājuši par to lai, nākamās nedēļas nav izņēmums un tavs decembris smaržotu gan pēc piparkūkām, gan mandarīniem, gan karstvīnā peldošām krustnagliņām un siltuma. Protams, ka šomēnes domājam gan par sildošām receptēm, kas piepildītu mājinieku punčus, gan arī par to, ko celt galdā gada brīnumainākajos svētkos.
Runājot par Ziemassvētku viesību galdu, skaidrs, ka tam jābūt bagātīgam – tradicionāli galdā tiek celti deviņi ēdieni, jo tieši "deviņi" ir mūsu laimes skaitlis! Ziemassvētkos ēd zirņus un pupas, lai nebūtu jāraud. Pīrāgus gatavo, lai sagaidītu jauki pārsteigumi. Lai visiem turētos laba veselība, galdā jābūt bietēm un burkāniem, savukārt, lai netrūktu mīlestības, jācep piparkūkas. Noteikti jācep arī apaļi cepumi – lai apkārt būtu daudz saules! Lai pietiktu spēka visiem darbiem, jāštovē kāposti, savukārt, lai gūtu panākumus, galdā ceļ putna gaļu. Ja grib, lai maciņā turētos nauda, noteikti jāizvēlas arī kaut kas no zivju ēdieniem, bet pilnai laimei – cūkas šņukurs!
Šīs zemāk pievienotās receptes padarīs mēnesi daudz, daudz garšīgāku. Gatavojies pierakstīt receptes, kas obligāti jāizmēģina šomēnes! Lai skaists un mierīgs šis decembra laiks!