<a rel='cc:attributionURL' href='https://unsplash.com/@yuhandu'>Yuhan Du</a> / <a rel='license' href='https://creativecommons.org/publicdomain/zero/1.0/'>cc</a>

Tūliņ tūliņ klāt gada sirsnīgākie un brīnumiem bagātākie svētki – Ziemassvētki, kas ir piepildīti gan ar kopā būšanas mirkļiem ģimenes lokā, gan gardu maltīti. Šefpavārs un "Maxima Latvija" garšu vēstnesis Raimonds Zommers dalās ar īpašu trīs kārtu maltītes ideju, lai izbaudītu tradicionālas un Latvijai raksturīgas garšas, kā arī rastu valdzinājumu jaunās garšas kombinācijās. Svētku galds vienam cilvēkam izmaksās ne vairāk kā astoņus eiro.

"Ticējumi vēsta, ka Ziemassvētkos ir galdā jāceļ deviņi ēdieni, lai nākamais gads būtu pārticis un bagāts. Lai iedzīvotājiem atvieglotu ideju lidojumu, kā palutināt sevi un savu ģimeni svētku laikā, aicinu Ziemassvētkos pagatavot trīs kārtu maltīti, kurā būs iekļauti tādi iecienīti produkti kā ķirbis, cepetis un ziedkāposts, maltīti papildinot ar mūsdienās aktuālām garšām - kvinoju, fetas sieru, māršmeloviem. Šīs būs ne tikai viegli un ātri pagatavojamas receptes, kuras izbaudīs kā mazie, tā arī lielie, bet tās ir arī īpaši izdevīgas," stāsta Raimonds Zommers.

Raimonda Zommera trīs kārtu Ziemassvētku maltītes receptes četrām personām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!