Pēc portāla "Landgeist" datiem viens Francijas iedzīvotājs vidēji gadā apēd 191 olu, tas ir mazāk nekā Latvijā. Mūsu valstī, pēc Centrālās statistikas pārvaldes 2019. gada datiem, šis rādītājs ir 210 olas gadā.
"Olu patēriņā Francijas iedzīvotāji mazliet atpaliek no Latvijas iedzīvotājiem, taču mēs no frančiem varam mācīties vietējo pārtikas ražotāju atbalstu un, protams, ēdiena baudīšanas kultūru, ar kuru viņi ir slaveni. Uz franču brokastu galda ir ne tikai kruasāni un kafija, bet arī omletes, Lorēnas kišs jeb pīrāgs ar sieru un olu pildījumu, karstmaize "Croque madame" un citi sātīgi ēdieni. Tos var pagatavot arī tepat, Latvijā, no vietējiem produktiem, stāsta Ērliha.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit