Publicitātes foto/Delfi kolāža
Francija neapšaubāmi ir pasaules gastronomijas galvaspilsēta, un franču virtuve ir viena no izsmalcinātākajām, taču franči liek galdā arī vienkāršus no olām pagatavotus ēdienus, kurus varam atkārtot arī mēs, stāsta Latvijas Apvienotas putnkopības asociācijas (LAPNA) izpilddirektore Anna Ērliha.

Pēc portāla "Landgeist" datiem viens Francijas iedzīvotājs vidēji gadā apēd 191 olu, tas ir mazāk nekā Latvijā. Mūsu valstī, pēc Centrālās statistikas pārvaldes 2019. gada datiem, šis rādītājs ir 210 olas gadā.

"Olu patēriņā Francijas iedzīvotāji mazliet atpaliek no Latvijas iedzīvotājiem, taču mēs no frančiem varam mācīties vietējo pārtikas ražotāju atbalstu un, protams, ēdiena baudīšanas kultūru, ar kuru viņi ir slaveni. Uz franču brokastu galda ir ne tikai kruasāni un kafija, bet arī omletes, Lorēnas kišs jeb pīrāgs ar sieru un olu pildījumu, karstmaize "Croque madame" un citi sātīgi ēdieni. Tos var pagatavot arī tepat, Latvijā, no vietējiem produktiem, stāsta Ērliha.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!