Izcilam šefpavāram ir jāpiedalās ēdiena pagatavošanas procesā no paša sākuma – un tas ir tālu aiz viņa virtuves robežām. Pavāram jāpazīst ne tikai savi delikatešu piegādātāji, bet jāzina arī, kādos apstākļos audzēti dzīvnieki, kuru gaļa nonāk viņa virtuvē, kā glabāti dārzeņi, no kuriem viņš gatavo saviem viesiem, no kurienes nāk eksotiskās zivis... Tā uzskata viens no slavenākajiem Skandināvijas šefpavāriem Bengts Sjostroms (Bengt Sjöström), kurš tikko viesojās Rīgā un piedalījās Reaton Profesionāļu dienās.
Reaton Pārtikas profesionāļu dienas ir pasākums, kuru pavāri un citi nozares profesionāļi gaida ar patiesu interesi - tas ir viens no nozīmīgākajiem un lielākajiem gada notikumiem.
Profesionāļu dienas ir restorānu speciālistu tikšanās vieta, iespēja uzzināt pasaules jaunumus pārtikas nozarē, noskatīties labāko Latvijas pavāru meistarklases un noklausīties pašmāju pavāru un pasaules izcilāko šefpavāru lekcijas.