Foto: Publicitātes attēls
Tāpat kā degvīns "Moskovskaya'', arī kokteilis ''skrūve'' jeb degvīns ar ledu un apelsīnu sulu ir absolūta bāru klasika. Visi zina, kas tas ir, teju ikviens ir dzēris, bet – vai zini, kā tā radās? Vai prot pareizi pagatavot pats? Lasi, ko stāsta pieredzējušais "Balzambāra" bārmenis Pēteris Repečko!

Skrūve ir visvienkāršākais alkoholiskais kokteilis, jo tajā ir tikai trīs sastāvdaļas – ledus, degvīns un apelsīnu sula, kas pašlaik piedzīvo savu ''atmodu''. Strādājot bārā, Pēteris Repečko novērojis klientu vēlmi atgriezties pie klasiskām vērtībām, pazīstamiem kokteiļiem. Pirms gada vai diviem bāru modē izteikti bija jaukt kopā daudz dažādus alkoholiskos kokteiļus ar eksotiskām sulām, sīrupiem, biteriem, eksotiskiem dekoriem – cilvēki bija izslāpuši pēc visa jaunā, nebaudītā, neizjustā. Taču nu vērojams ''nogurums'' no svešā, nezināmā, apjukums no dažādajām smaržām un garšām, lielās izvēles – notiek atgriešanās pie pārbaudītām vērtībām.

Divas "skrūves" rašanās versijas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!