*Reklāmraksti 2016 - 4252
Foto: Bonduelle
Visā pasaulē kulināri un pavāri jau sen atzinuši pākšaugus par uzticamiem un drošiem sabiedrotajiem virtuvē, bet šogad šis produkts ieguvis vēl kādu ļoti svarīgu atzinību. ANO Ģenerālās asamblejas 68. sesijā 2016. gads oficiāli tika pasludināts par Starptautisko pākšaugu gadu. Tā, protams, nav nejaušība.

"Delfi" sadarbībā ar franču zīmola "Bonduelle" pārstāvjiem turpina rakstu sēriju, kurā centīsimies no jauna atklāt pākšaugus – pārtikas produktu ar milzīgu un līdz šim nepietiekami novērtētu potenciālu.

Neiedomājamā tempā palielinoties pasaules iedzīvotāju skaitam, aug arī pārtikas pieprasījums. Diemžēl to nevar sacīt arī par lauksaimniecības platībām un dabas resursiem. Lai atrisinātu šo problēmu, nepieciešami tādi kultūraugi, kam ir ļoti augsta ražība un zemas prasības pēc resursiem. Šiem kritērijiem vislabāk atbilst pākšaugi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!