Foto: Shutterstock
Turku jeb aunazirņi ir viens no senākajiem kultūraugiem pasaulē un trešais iecienītākais pākšaugs – popularitātes ziņā tas piekāpjas vien pupiņām un zaļajiem zirnīšiem. Jāteic gan, ka mūsu platuma grādos turku zirņi parādījušies salīdzinoši nesen un nav tik slaveni. Pienācis laiks šos zirņus izpētīt vērīgāk.

"Delfi" sadarbībā ar franču zīmola "Bonduelle" pārstāvjiem turpina rakstu sēriju, kurā centīsimies no jauna atklāt pākšaugus – pārtikas produktu ar milzīgu un līdz šim nepietiekami novērtētu potenciālu.

Turku zirņus pilnīgi noteikti var saukt par īstu veselības bumbu, jo to sastāvā ir ap 80 dažādu vērtīgu vielu. Šie zirņi ir pilnvērtīgs fosfora, kālija, magnija, dzelzs un citu mikroelementu un minerālvielu, kā arī B grupas vitamīnu avots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!