Foto: Shutterstock
Zaļajos zirnīšos, aunazirņos, pupās un pupiņās ir ārkārtīgi daudz vērtīgu uzturvielu, kā arī dažādi vitamīni. Tomēr, kā labi zināms, ražas laiks nav mūžīgs, tādēļ svaigā veidā pākšaugi mums ir pieejami vien pāris mēnešus gadā. Protams, vienmēr var izmantot kaltētas pupiņas un zirņus, taču ir vēl vienkāršāks un pieejamāks variants – konservēšana un saldēšana.

"Delfi" sadarbībā ar franču zīmola "Bonduelle" pārstāvjiem turpina rakstu sēriju, kurā centīsimies no jauna atklāt pākšaugus – pārtikas produktu ar milzīgu un līdz šim nepietiekami novērtētu potenciālu.

Konservēšana ir salīdzinoši jauns veids, kā glabāt pārtiku vēlākai apēšanai. Tiek uzskatīts, ka pirmais, kuram tas ienācis prātā, bija francūzis, Napoleona pavārs un konditors Nikolā Fransuā Appērs, kurš 19. gadsimta sākumā pirmais pagatavoja konservus līdzņemšanai. Ambiciozā karavadoņa pavārs drosmīgi eksperimentēja, hermētiski noslēdzot produktus un pēc tam karstumā apstrādājot, un secināja, ka šādā veidā var izvairīties no pārtikas bojāšanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!