"Delfi" sadarbībā ar franču zīmola "Bonduelle" pārstāvjiem turpina rakstu sēriju, kurā centīsimies no jauna atklāt pākšaugus – pārtikas produktu ar milzīgu un līdz šim nepietiekami novērtētu potenciālu.
Konservēšana ir salīdzinoši jauns veids, kā glabāt pārtiku vēlākai apēšanai. Tiek uzskatīts, ka pirmais, kuram tas ienācis prātā, bija francūzis, Napoleona pavārs un konditors Nikolā Fransuā Appērs, kurš 19. gadsimta sākumā pirmais pagatavoja konservus līdzņemšanai. Ambiciozā karavadoņa pavārs drosmīgi eksperimentēja, hermētiski noslēdzot produktus un pēc tam karstumā apstrādājot, un secināja, ka šādā veidā var izvairīties no pārtikas bojāšanās.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit