Saldēti produkti – lielisks risinājums par spīti aizspriedumiem
Lai arī sabiedrībā joprojām mēdz pastāvēt aizspriedumi par to, ka saldēti pārtikas produkti ir neveselīgāki vai mazāk vērtīgi par pārējiem, patiesība mēdz būt pretēja. Šāds mīts ir izveidojies tādēļ, ka, 1930. gados parādoties saldētai pārtikai, tā tiešām saturēja vairāk pārtikas piedevu. Tomēr mūsdienās saldētas pārtikas pagatavošanas process un veids ir krietni attālinājies no pirmsākumiem. Tādēļ šodien saldētas pārtikas galvenās priekšrocības ir tās kvalitāte, svarīgo uzturvielu saglabāšana, ērtība, kā arī vislabākā cenas un kvalitātes attiecība.
Mazāk pārtikas piedevu, vairāk uzturvielu
Nepareizs ir priekšstats, ka saldēti produkti der vien steidzīgam brīdim, nevis sevis palutināšanai ar gardu un veselīgu uzkodu. Produkti tiek sasaldēti, kad tie ir vislabākajā kondīcijā, tādējādi produkts tiek fiksēts tieši tāds, kādu to pasniegt ir vislabāk. Tā, piemēram, saldēti augļi vai dārzeņi ziemas periodā var būt daudz prātīgāka izvēle par svaigajiem, kas ievākti negatavi, paveikuši tālu ceļu līdz mūsu veikalu plauktiem, apstrādāti ar dažādām vielām, lai saglabātos pēc iespējas pievilcīgāki pircēja acij. Tikmēr saldētie produkti ir sasaldēti gatavības brīdī, turklāt ļaujot izvairīties no papildu konservantu lietošanas.
Sasaldējot produktu, tā šūnās veidojas ledus kristāli. Jo tie ir mazāki un vienmērīgāk izklāti, jo labāka būs atlaidinātā produkta kvalitāte un garša. Produktu sasaldēšana īpaši zemā temperatūrā, zem –30 grādiem pēc Celsija, ir vienīgais veids, kā nodrošināt, lai mazie ledus kristāli izveidotos vienādi gan produkta šūnās, gan ārpus tām: tie fiksē produkta stāvokli, saglabājot vitamīnus un uzturvielas, kā arī produkta garšas īpašības. Tādējādi pareizi un kvalitatīvi saldētos produktos ir mazāk pārtikas piedevu, gluži vienkārši tādēļ, ka atdzesēšana samazina baktēriju augšanas risku. Tāpat šāda metode ļauj saglabāt svaigas garšas īpašības, ļaujot ikvienam mājas apstākļos ātri un ērti no saldēta produkta pagatavot izcilu maltīti un gardas uzkodas.
Ērti un izdevīgi
Neaizmirsīsim arī, ka mūsdienu steidzīgajā dzīves ritmā papildus kvalitātei mums ir svarīga arī katra minūte. Pēc garas darba dienas ne vienmēr ir enerģija, nerunājot jau par vēlmi, pavadīt ilgu laiku pie plīts. Šādiem brīžiem saldēti produkti ir īsts glābiņš, jo tie ir ne vien kvalitatīvi, bet arī ļoti ērti lietojami un viegli uzglabājami. Tos var iegādāties krietnu laiku iepriekš un, pateicoties sasaldēšanai, uzglabāt saldētavā ilgāku laiku, produktiem nezaudējot savu kvalitāti. Tādējādi var neuztraukties par to, ka produkts var ātri sabojāties un kļūt nelietojams. Vienlaikus tas arī samazina izmešanas risku, jo saldētu pārtiku var uzglabāt ilgstoši.
Saldētā pica vakariņās – gards risinājums
Kuru no saldētajiem produktiem izvēlēties gardām vakariņām, lai palutinātu sevi un savu ģimeni? Saldētās picas Dr. Oetker Ristorante var būt lielisks risinājums gan vakariņām ģimenes lokā, gan vakaram ar draugiem, gan kompānijām ar bērniem. Šīs picas sasaldē, izmantojot straujās saldēšanas metodi, tādejādi saglabājot picu lieliskās garšas īpašības un vienlaikus izvairoties no lieku pārtikas piedevu lietošanas. Dr. Oetker Ristorante picas pieejamas visos lielākajos pārtikas veikalos Latvijā, turklāt garnējumu klāsts ir īpaši plašs un veidots, izmantojot augstvērtīgas sastāvdaļas. Dr. Oetker Ristorante picas patērētāji Latvijā atzinīgi novērtē. Ristorante – saldētā pica Nr.1 Latvijā!*
Picas jebkurai gaumei
Katram no mums ir sava iecienītā pica. Taču reizēm ir vērts paeksperimentēt ar jaunām garšām un kombinācijām. To ir viegli izdarīt, ņemot vērā Dr. Oetker Ristorante picu plašo izvēli. Šo picu garšas izvēlētas no labāko itāļu picēriju ēdienkartēm. Tradicionālākai noskaņai noteikti piestāvēs kaut kas no autentiskajām itāļu garšām, piemēram, Dr. Oetker Ristorante Mozzarella ar svaigu sieru, tomātu šķēlītēm, pesto mērci un gardu garšvielu maisījumu uz plānas, kraukšķīgas pamatnes, vai Dr. Oetker Ristorante Prosciutto ar prosciutto šķiņķi un sieriem Edam un Mozzarella, paprikas gabaliņiem un izmeklētām garšvielām. Pica Prosciutto ir plaši iecienīta arī bērnu vidū. Atzinību noteikti izpelnīsies arī Dr. Oetker Ristorante Capricciosa ar aromātiskām sēnēm, vārītu šķiņķi, sulīgiem dārzeņiem un sieru.
Maigāku garšu cienītājiem patiks Dr. Oetker Ristorante Pollo ar gardām vistas filejas šķēlītēm, ķiršu tomātu gabaliņiem, sautētiem spinātiem, krēmīga siera maisījumu vai vienmēr aktuālā četru sieru pica. Bet pikantāku garšu cienītāji novērtēs Dr. Oetker Ristorante Pepperoni picu ar gardo salami.
Lai labi garšo!
*Avots: ACNielsen, Pārdošanas vērtība (Eur) Latvijā, Jan-Dec 2016.