*Reklāmraksti 2017 - 2806
Foto: Publicitātes foto
Jau sen šampanietis nav liekams aiz vienādības zīmes Jaungada svinībām. Tas ir kas vairāk. Dzēriens, kas maina baudīšanas kultūru un iemāca tvert katru dzīves mirkli. Par to, kas ir īsts šampanietis, kā to baudīt un kāpēc būtu vērts iepazīt vairāk šo dzirkstošo dzērienu, stāsta restorāna "Bibliotēka No.1" vīnzinis Ivo Orlovs.

Šampanietis varētu būt viens no tiem retajiem dzērieniem, kas ap sevi pulcē daudz mītu un stereotipu. To, ka tas ir tikai Jaungada svinēšanas dzēriens, ka to pienākas baudīt tikai dāmām un ka tas ir tikai smalkāko aprindu ļaudīm, – ikviens vīnzinis apstiprinās, ka tie ir novecojuši stereotipi un priekšstati.

Tas, ka šampanietis ir īpašs, gan ir patiesība. Kaut vai tāpēc vien, ka par šampanieti var dēvēt tikai tos dzirkstošos vīnus, kas ražoti Francijas Šampaņas provincē. Fakts, kas atklāj ekskluzivitāti šampanietim, nebūt vēl nenozīmē, ka tas ir tikai dārgs un ekskluzīvs dzēriens. Tādu, protams, ir ne mazums, taču ikviens var atrast arī pieejamu šampanieti un izbaudīt dzirksteļojošo burbuļu burvību, stāsta vīnzinis. Tieši ar šādu domu vīnzinis Ivo Orlovs radījis vienu no Baltijā plašākajām šampaniešu kartēm, piedāvājot restorāna "Bibliotēka No.1" apmeklētājiem izbaudīt ap 150 dažādiem šampaniešiem, apreibinot garšu kārpiņas no dažādības. Tik plaša šampaniešu izvēle Baltijas valstīs ir retums, turklāt šeit vienmēr būs vismaz piecu dažādu veidu šampanieši (kas regulāri tiek mainīti), ko var nobaudīt arī pa glāzēm. Vēl vairāk, šie šampanieši vienmēr būs par pieejamu cenu, tādējādi ikviens restorānā var sarīkot nelielu šampanieša degustācijas vakaru, pamazām iepazīstot šo vēsturiskiem faktiem vīto dzērienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!