*Reklāmraksti 2017 - 3545
Foto: Publicitātes foto
Baraviku espuma, kūpinātas zivs majonēze, karpas klimpas, cidoniju-asaku novārījums, ziedputekšņu fondants, baraviku kapučīno zupa, sinepju un medus svaigsiers, dūmots taimiņš, melnā balzama saldējums, zandarta sevičs, iesala liķieris, zaļo griķu bumbiņas, siltais rudzu maizes un bumbieru saldais ēdiens ar pašu gatavotu saldējumu un vēl citi seno garšu mūsdienīgā izpildījumā atklājumi. Latvijas dabas veltes izcilu šefpavāru vadībā gardos un neparastos ēdienos pārtaps Valmieras restorānu nedēļas laikā no 6. līdz 12.novembrim.

Latvijā daba ir skaista un garšīga. Īpaši krāšņs ir rudens piedāvājums. Sēnes aktuālās krāsas cepurēm noskatās čaukstošo rudens lapu modes skatē. Ogas "izspridzina" personību un atsakās pieņemt sūnu zaļumu, tām tuvāks spilgti sarkans, tumši zils vai silti dzeltens tonis. Dārza veltes, sasmēlušās zemes spēku, smaržo un kārdina pagrabos, buntēs, virtenēs un burciņās. Bet lauku devums ir spēja mazā graudiņā ietilpināt vasaras plašumu un sakņu "labirinta" dziļumu.

Valmieras restorānu nedēļā viesiem tiks piedāvātas piecas dažādas ēdienkartes Valmieras, kā arī netālu esošo Kocēnu novada un Burtnieku novada restorānos. "Rātes vārti", Dikļu pils, "Vecpuisis", "Valmiermuižas alus virtuve" un "Agnese" apmeklētājus pārsteigs, ievērojot vadmotīvu "cel galdā to, ko piedāvā daba"!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!