Sastāvdaļas
Pagatavošana
Krāsni sakarsē 180 grādus karstu.
Lielā bļodā kuļ sviestu kopā ar cukuru. Maisa līdz izveidojas krēmīga, gaiša masa. Pievieno olu un turpina putot vēl 2 minūtes.
Trīs daļās pievieno paniņas un miltus kopā ar cepamo pulveri. Gatavo
mīklu pilda cepamajos papīrīšos, aizpildot 2/3.
Cep krāsnī 20-22 minūtes. Pēc cepšanas atdzesē.
Lai pagatavotu krēmu, bļodā samaisa sviestu, pūdercukuru un krēmsieru līdz iegūta viendabīga konsistence. Gatavo krēmu pildi konditorijas maisiņā ar apaļu uzgali.
Lai pagatavotu karameli, katliņā ber cukuru un pievieno ūdeni. Karsē uz vidēji lielas uguns līdz cukurs izkusis un palicis gaiši brūns. Pievieno saldo krējumu un sāli un iemaisa un karameli atdzesē.
Lai pagatavotu popkornu, bļodā lej ēdamkaroti olīveļļas un liek sviestu. Uz vidējas uguns uzkarsē katlu un eļļu. Kad sviests izkusis, katlā ber kukurūzu un nogriež uguni uz vismazāko. Liek katlam vāku un ļauj graudiem karsēties. Ik pa brīdim katlu pakrata, lai pārliecinātos, ka nekas nav piededzis. Pēc pāris minūtēm popkorna graudi sāks sprāgt.
Kad sprādzieni beigušies, katlu ņem nost no uguns, pievieno karameli. Iemaisa un atdzesē.
Kapkeikiem uzspiež krēmu un krēmam pa virsu liek karamelizēto popkornu.