*Reklāmraksti 2017 - 12188
Foto: Shutterstock
Teju ikvienam no mums jau no bērna kājas mācīts par piena produktu nozīmi uzturā, stāstot par kalciju, kas nepieciešams, lai kauli augtu stipri un veseli. Tomēr ne tikai kalcijs, bet arī olbaltumvielas, kālijs un D vitamīns, ko cilvēka organismam nepieciešams uzņemt ik dienas, atrodami pienā un tā produktos. Lai gan minētās uzturvielas meklējamas arī citur, piena produkti izceļas ar bagātīgo saturu un daudzveidīgo pielietojumu – lai uzņemtu labumus, ko šīs grupas produkti spēj sniegt, nav jāaprobežojas ar glāzi piena!

Piena produkti ir ļoti dažādi, un tie savā starpā atšķiras gan uzturvērtības, gan garšas un pielietojuma ziņā. Neatkarīgi no tā, kas patīkamāks garšas kārpiņām – piens, biezpiens, siers, jogurts vai kefīrs –, ir vērts pievērst uzmanību produkta izcelsmei. Ieteicams apsvērt ekoloģisku produktu lietošanu uzturā, jo tieši šajos produktos ir mazāk cilvēka organismam nevajadzīgu vielu.

Protams, viens no populārākajiem piena produktiem ir siers. Lai gan visbiežāk pievienojam konkrēta tipa ēdieniem, piemēram, picām, ir vērts arī apdomāt, kā dažādu veidu sieri var uzlabot ierastas svaigu salātu, zupu un sautējumu receptes, kas mainīs ne tikai ēdiena garšu, bet arī uzturvērtību. Siers labi iederēsies ne tikai citos ēdienos, bet arī atvašu pusdienu kārbiņās kā lieliska sāļā uzkoda, kas uzturvielu ziņā būs daudz vērtīgāka par krekeriem un līdzīgiem izstrādājumiem, kā arī saturēs mazāk pievienotā cukura un, tā saukto, "tukšo" kaloriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!