Piena produkti ir ļoti dažādi, un tie savā starpā atšķiras gan uzturvērtības, gan garšas un pielietojuma ziņā. Neatkarīgi no tā, kas patīkamāks garšas kārpiņām – piens, biezpiens, siers, jogurts vai kefīrs –, ir vērts pievērst uzmanību produkta izcelsmei. Ieteicams apsvērt ekoloģisku produktu lietošanu uzturā, jo tieši šajos produktos ir mazāk cilvēka organismam nevajadzīgu vielu.
Protams, viens no populārākajiem piena produktiem ir siers. Lai gan visbiežāk pievienojam konkrēta tipa ēdieniem, piemēram, picām, ir vērts arī apdomāt, kā dažādu veidu sieri var uzlabot ierastas svaigu salātu, zupu un sautējumu receptes, kas mainīs ne tikai ēdiena garšu, bet arī uzturvērtību. Siers labi iederēsies ne tikai citos ēdienos, bet arī atvašu pusdienu kārbiņās kā lieliska sāļā uzkoda, kas uzturvielu ziņā būs daudz vērtīgāka par krekeriem un līdzīgiem izstrādājumiem, kā arī saturēs mazāk pievienotā cukura un, tā saukto, "tukšo" kaloriju.