'Lāču' burkānmaizes garšas noslēpums – Latvijas izejvielas un sentēvu tradīcijas
Foto: Publicitātes foto
Burkānmaize nudien ir unikāla maize, kuru par savu vismīļāko rupjmaizīti jau gadiem ilgi dēvē tās cienītāji, un viņu ir daudz. Viena no pirmajām "Lāču" maizēm, kura tika "modernizēta", bagātinot ar dārzeņiem – Latvijā audzētiem burkāniem, tā nemainīgi saglabā tās garšu līderes statusu. Burkānmaizes pievilcības noslēpums noteikti slēpjas tās garšā un aromātā, turklāt, kā jau ikvienai rudzu maizei, tai piemīt visas vērtīgās un veselīgās uzturvielas.

Burkānmaize ir maiga rupjmaize, kas cepta, ievērojot senas tradīcijas – no rupjiem un skrotētiem rudzu miltiem un ar dabīgo ieraugu. Lai iegūtu īpaši maigu garšu, tai pievienoti veselīgi Latvijā audzēti burkāni, kas piešķir maizei daudz lielāku vērtību, teicamu un unikālu garšu.

Pēc latviešu sentēvu tradīcijām tapušai rudzu maizei sastāvā nav nekā lieka, tomēr tās cepšanā ir strikti jāievēro gadu simteņos izstrādāti rituāli, lai maizīte vienmēr saglabātu tās vērtīgākās īpašības un nemainīgo kvalitāti. Kā atzīst pārtikas tehnologi, tad tieši rudzu maizei ir viena no visgarākajām un sarežģītākajām maizes gatavošanas tehnoloģijām pasaulē. Tā ilgst no 24 līdz 30 stundām, un noris vairākos secīgos posmos, kurus izlaist nedrīkst.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!