Viens no galvenajiem faktoriem – kafijas pagatavošanas ātrums un ērtums
Ja uzskati sevi par kafijas mīli, ir tikai loģiski, ja regulāri (vai reizi pa reizei) vēlies izmēģināt dažādus kafijas dzērienus, tos sagatavojot pašrocīgi. Šādām darbībām vispiemērotākie ir manuālie kafijas automāti, kur visi pagatavošanas procesi notiek manuāli – pupiņu malšana atbilstoši kafijas dzērienam, tampēšana, ekstrakcijas laika noteikšana utt. Taču birojā ar šādu kafijas automātu darboties būs pārāk laikietilpīgi un sarežģīti (ja nu vienīgi birojs ir neliels un visa uzņēmuma komanda var sevi dēvēt par kafijas guru). Šī iemesla dēļ birojos visbiežāk tiek uzstādīti automātiskie kafijas automāti, kuros kafiju iespējams pagatavot dažu sekunžu laikā, vien nospiežot pogu vai pieskaroties skārienjutīgam ekrānam. Protams, apgūt manuālu kafijas automātu nav nekāda raķešzinātne, taču, kopumā vērtējot, tā izmantošana ir sarežģītāka.