ērkšķogas vasara
Foto: Shutterstock

Pašlaik ir īstais laiks, kad konservēt ērkšķogas. Tās ir vislabāk konservējamās ogas, jo ērkšķogas var gatavot un uzglabāt ziemai arī negatavas.

Šie padomi noskatīti 1943. gada vācu izdevumā "Mana Māja", kas tika izdots Rīgā. Tolaik, kā jau kara apstākļos, cukura bija maz vai nebija necik, tādēļ namamātēm nācās būt īpaši atjautīgām virtuvē.

Ērkšķogas izvēlas nebojātas, bez slimībām. Pirms gatavošanas ogām nogriež ziedu kausiņus un kātiņus, ogas noskalo. Ja ogas ir lielas, tad vēlams tās ar kociņu vairākās vietās sadurstīt, lai, gatavojot ievārījumus vai kompotus, tās paliktu veselas, neizjuktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!