konservēšana dārzeņi burciņas vasara
Foto: Shutterstock
Pat ja dedzīgākais konservēšanas brīdis ir jūlija beigas un augusta sākums, arī šobrīd var ļauties konservēšanas priekiem, lai sagatavotu labumus ziemai. Tā kā jaunie vasaras dārzeņi pieejami ne tikai pašu iekoptajos dārgos, bet arī no pašmāju audzētājiem, tagad ir īstais brīdis, lai tos iekonservētu – kamēr tie vēl ir jauni un nepārauguši.

Absolūtā konservēšanas laika klasika ir gurķi – tos gatavojam mazsālītus, sālītus, marinētus. Tomēr visu ziemu marinētos gurķus un to salātus no burciņas vien neēdīsi, vai ne? Lai dažādotu pieliekamā saturu un paveicamo konservēšanas darbu klāstu, vērts palūkoties tālāk par gurķu vagu. Lūk, pieci dārzeņi, kurus vērts iekonservēt ziemai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!