burciņas ievārījums konservēšana
Foto: Shutterstock
Tā kā strauji pietuvojies tas laiks, kad gatavojam ievārījumus, kompotus, sulas, sīrupus un citus labumus, ko no burciņām ēst ziemā, jāpadomā par to, lai trauki būtu piemēroti ieburkošanai. Kā sagatavot burciņas un stikla pudeles, lai ievārījumi tajās turētos svaigi vairākus mēnešus?

Stikla burkas un pudeles ir svarīgi pirms konservēšanas kārtīgi izskalot un sagatavot pienācīgi, lai tās nebūtu netīras un tajās neiekļūtu baktērijas. Tās veicina to, ka ievārījumi mēdz pelēt un saskābt. Der arī atcerēties, ka sagatavotos ziemas krājumus burciņās pilda, kamēr vēl karsti. Bet, ja tiek konservētas svaigas ogas, tad pēc ieburkošanas burkas karsē ūdenī vismaz 15-20 minūtes.

Skalošana ar ūdeni

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!