Jūlija otrā puse mums ir atnesusi ne vien lielu melleņu ražu mežos, bet arī gatavas ērkšķogas, upenes, kokiem pilnus ķiršus, sārtus jāņogu krūmus un citus labumus. Tiem, kas vēl nav paspējuši, iesakām ar steigu sagatavot zemeņu ievārījumus, jo no sārtvaidzītēm drīz būs jāatvadās. Bez jau klasiskajām garšām, "Tasty" iesaka pagatavot ievārījumu no korintēm vai lācenēm. Tāpat neaizmirsti kombinēt dažādas garšas un vienā katlā savāri avenes ar upenēm, mellenes ar banāniem vai apvieno pat trīs ogu burvību vienā burciņā. Lai izdodas!
Korinšu ievārījums
Ievārījums no nepelnīti aizmirstajām ogām – korintēm. Papildinās ievārījumu krājumus ziemai.
Lāceņu ievārījums
Tie, kuriem laimējies purvā salasīt gardās lācenes, var izvārīt burvīgu ievārījumu. Vienkāršā variantā šīs brīnišķīgās ogas vāra ar visiem kauliņiem, bet tie, kam kauliņi traucē, pirms ievārījuma vārīšanas, lācenes sablendē un caur sietiņu izkāš. Uzmanību! Tie, kas ogas kāš caur sietiņu, tās sver pēc izkāšanas, lai zinātu, cik daudz cukura ir nepieciešams.
Ķiršu ievārījums ukraiņu gaumē
Recepte divi vienā – pagatavojot iegūsi gan gardu ķiršu ievārījumu, gan sīrupu dzērienu pagatavošanai vai pankūku apliešanai.
Upeņu un persiku ievārījums ar melno balzamu
"Mana iecienītākā recepte šajā sezonā, kad ogu krūmos vēl ir pieejamas upenes, ir ekselents upeņu ievārījums ar melno Rīgas balzamu," portālam Tasty.lv raksta receptes autore Iveta Korsīte.
Cukura sīrupā karsētas meža zemenes
Lielisks veids, kā sagatavot uzglabāšanai ziemai aromātiskās meža zemenītes.
Melleņu - aveņu ievārījums
Melleņu - aveņu ievārījums ar kanēli pagatavojams 30 minūtēs.
Ērkšķogu un banānu ievārījums
Ērkšķogu un banānu ievārījums noderēs gan pankūkām, gan maizītēm, gan tortēm un kūkām.
Melleņu, banānu un aveņu ievārījums
Melleņu, banānu un aveņu ievārījums - jauna garša jūsu ievārījumu skapītī. Avenes var aizvietot arī ar zemenēm.
Jāņogu kečups
Jāņogu kečups būs garda piedeva pie dažādiem gaļas ēdieniem.
Jāņogu ievārījums
Sarkano jāņogu ievārījums ar rozīnēm.
Aveņu - upeņu ievārījums
Aveņu - upeņu ievārījums - tik garšīgs, ka ziemu var nesagaidīt.
Upeņu želeja
Upeņu želeja – C vitamīns burciņā. Upeņu želeju, tāpat kā ievārījumu, ziež uz maizītēm, cepumiem, starp biskvīta kārtām, ēd ar pankūkām vai kāri notiesā tāpat, pa karotītei vien.