Tā kā gurķi siltumnīcās jau izstiepušies, to sālīšanas un marinēšanas laiks uzņem apgriezienus. Ne velti dārza darbu kalendārā teikts, ka šonedēļ jāatvēl laiks tieši šai nodarbei. Tā kā pamatrecepte marinēšanai ir viena, atliek izlemt, kādus garšaugus un garšvielas vēl pievienot, lai gurķi būtu izteikti kraukšķīgi un gardi.
Dilles – gurķu burkās dilles ir neatņemama sastāvdaļa. Izmanto kā diļļu ziedus, tā stublājus ar lapiņām, tos sīkāk sagriežot.
Ķiploki – ķiploku daiviņas parasti saber burkās reizē ar svaigajiem gurķiem. Ķiplokiem piemīt laba īpašība – tie aizkavē pūšanas baktēriju attīstību, līdz ar to gurķi burkās nebojāsies. Uz vienu gurķu burku pievieno ne vairāk kā divas daiviņas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit