Ko likt kompotos?
Raugoties no tradicionālo recepšu viedokļa, vispopulārākie noteikti ir ķiršu, ābolu un bumbieru kompoti, kas joprojām tiek gatavoti uz nebēdu. Tomēr kompotos savārīt var arī daudzus citus gardumus. Ja plānots gatavot ogu kompotu, tad izvēlies ķiršus, zemenes, avenes, vīnogas, jāņogas, mellenes, upenes, dzērvenes un ērkšķogas. Augļu kompotus gatavo no jau pieminētajiem āboliem, bumbieriem, plūmēm, vīģēm, persikiem, aprikozēm. Kompotu gatavošanai izmanto arī dārzeņus – rabarberus, ķirbjus un melones (jā, šie trīs ir dārzeņi).
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit