ķirši kompots konservēšana
Foto: Shutterstock
Lielajā konservēšanas drudzī nepelnīti ir aizmirsti kompoti – cukura sīrupā pasterizētu augļu un ogu gardumi. Šis lieliskais produkts pilda divas funkcijas – no kompota varam gan saldi padzerties, gan paēst augļus un ogas. Pirms ķerties pie ieburkošanas, "Tasty" sagatavojis ceļvedi kompotu gatavošanā.

Ko likt kompotos?


Raugoties no tradicionālo recepšu viedokļa, vispopulārākie noteikti ir ķiršu, ābolu un bumbieru kompoti, kas joprojām tiek gatavoti uz nebēdu. Tomēr kompotos savārīt var arī daudzus citus gardumus. Ja plānots gatavot ogu kompotu, tad izvēlies ķiršus, zemenes, avenes, vīnogas, jāņogas, mellenes, upenes, dzērvenes un ērkšķogas. Augļu kompotus gatavo no jau pieminētajiem āboliem, bumbieriem, plūmēm, vīģēm, persikiem, aprikozēm. Kompotu gatavošanai izmanto arī dārzeņus – rabarberus, ķirbjus un melones (jā, šie trīs ir dārzeņi).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!