Foto: Shutterstock
Silto un lietaino dienu mija mūs pamatīgi lutina ar sēnēm mežos. Sēņotāji atrāda gūtos gaileņu, beku un baraviku lomus sociālajos tīklos, bet dedzīgie ēst gatavotāji jau spriež par to, ko no tām pagatavot. Lai kaut nedaudz notvertu jūlija beigu baraviku garšu burciņā un varētu tās notiesāt ziemā, tās ir vērts gan iemarinēt, gan sālīt, gan izkaltēt. Kā to paveikt pašam?

Pirms ķerties pie konservēšanas un kaltēšanas darbiem, sagatavo sēnes. Izvēlies tādas meža veltes, kas nav tārpainas. Sēnēm apgriez kātiņus, noslauki tās no netīrumiem ar mitru drāniņu un parūpējies, lai tās būtu sausas. Jo īpaši svarīgi tas ir kaltēšanai, jo sēnes nevar būt mitras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!