konservēšana dārzeņi eļļā patisoni
Foto: Shutterstock

Laikā, kad uz nebēdu tiek vārīti ievārījumi un vīriešu "zaptes", laba alternatīva marinētajiem dārzeņiem ir eļļā konservēti dārzeņi. Tos var izmantot gan kā pikantu uzkodu, gan pievienot, piemēram, salātiem. Kādus dārzeņus konservēt eļļā un kā to pareizi izdarīt?

Kad nolemts dārzeņus iekonservēt eļļā, jāizlemj, kas burciņās tiks likts. Klasisks variants ir paprika, kaltēti tomāti, olīvas, sēnes, sīpoli un ķiploki. Bet nevajadzētu smādēt arī citus vasaras dārzeņus, jo eļļā labi turēsies arī kabaču gabaliņi, baklažāni, patisoni, it īpaši, ja tie ir nelieli, un pat ziedkāpostu gabaliņi.

Dārzeņu sagatavošana

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!